Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli: Στα 27,1 ευρώ περιέκοψε την τιμή η Εγνατία

Στα 27,1 από 28,3 ευρώ υποβάθμισε η Εγνατία Finance την τιμή-στόχο για τη μετοχή των Folli Follie, διατηρώντας τη σύσταση ”αγορά” και παραμένοντας μακροπρόθεσμα ”θετική” για την εταιρία.

Folli: Στα 27,1 ευρώ περιέκοψε την τιμή η Εγνατία
Στα 27,1 ευρώ, από τα 28,3, υποβάθμισε η Εγνατία Finance (3/3/2005) την τιμή-στόχο για τη μετοχή των Folli Follie, διατηρώντας τη σύσταση ”αγορά” και παραμένοντας μεσο-μακροπρόθεσμα ”θετική” για την εταιρία.

Ο τίτλος της Folli Follie έκλεισε τη συνεδρίαση της Πέμπτης στα 22,6 ευρώ.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε η Folli Follie στο 2004, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως ήταν οριακά χαμηλότερα των προβλέψεών της.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως παρά την κατά 21,3% αύξηση του κύκλου εργασιών, η οποία ήταν ανάλογη των προβλέψεων, τα EBITDA κινήθηκαν χαμηλότερα του αναμενόμενου κυρίως λόγω των πιέσεων στα περιθώρια κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2004.

Η χρηματιστηριακή αποδίδει την πίεση στα περιθώρια EBITDA του τελευταίου τριμήνου στο λανσάρισμα της νέας ”golden diamond” σειράς (τα περιθώρια της οποίας είναι χαμηλότερα), αλλά και στην αύξηση των ταξιδιωτικών πωλήσεων που πραγματοποιούνται με εκπτωτικές τιμές.

Ωστόσο, η Εγνατία Finance εκτιμά πως παρά την υποχώρηση, το περιθώριο EBITDA στο πρώτο τρίμηνο του 2005 θα επανέλθει στα ”κανονικά” του επίπεδα (περίπου 35%), καθώς ο όγκος των πωλήσεων των νέων συλλογών αυξάνεται και οι ταξιδιωτικές πωλήσεις επανέρχονται σε κανονικά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v