ΧΑ: Σε αναστολή Alfa Holdings - Alfa Energy

Την αναστολή διαπραγμάτευσης των εταιριών Alfa Alfa Holdings και Alfa Alfa Energy αποφάσισε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΧΑ κ. Σπ. Καπράλος, λόγω του ειδικού καθεστώτος στο οποίο υπεισήλθε η θυγατρική εταιρία, Esha Holdings B.V. και των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

ΧΑ: Σε αναστολή Alfa Holdings - Alfa Energy
Την αναστολή διαπραγμάτευσης των εταιριών Alfa Alfa Holdings και Alfa Alfa Energy αποφάσισε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΧΑ κ. Σπ. Καπράλος.

Σημειώνεται ότι η έτερη θυγατρική του ομίλου Αλλαμανή, η ΑΛΤΕ, βρίσκεται σε καθεστώς επιτήρησης από τις 3 Iανουαρίου 2005, λόγω των διαδικασιών τις οποίες είχαν κινήσει δύο πιστώτριες τράπεζες.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου η αναστολή διαπραγμάτευσης της Alfa Alfa Energy αποφασίστηκε ύστερα από συνεννόηση με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, διότι από τη μέχρι σήμερα ενημέρωση προέκυψε ότι το βασικό περιουσιακό της στοιχείο, η κατά 100% θυγατρική της ESHA HOLDINGS BV, βρίσκεται σε ειδικό καθεστώς λόγω προβλημάτων ρευστότητας, με αποτέλεσμα να μην ελέγχεται η διοίκηση της από την εισηγμένη.



Εξάλλου, η προσωρινή αναστολή των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας συμμετοχών ”Alfa Alfa Holdings αποφασίστηκε μέχρις ότου γίνει πλήρης ενημέρωση σχετικά με τις επιπτώσεις στην περιουσιακή και οικονομική της κατάσταση από τις πρόσφατες εξελίξεις στην ανωτέρω θυγατρική της, Alfa Alfa Energy, η οποία συμμετέχει σημαντικά στη διαμόρφωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της μητρικής εταιρίας.

Από την πλευρά της, η Alfa Alfa Energy σε σχετική απαντητική επιστολή της προς το ΧΑ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν ενοποίησε την Esha Holdings B.V., τη Βιτουμίνα ΑΕ και την Esha Bulgaria.

Η Επιστολή της Alfa Alfa Energy

Σε απάντηση της από 1/3/2005 επιστολής του Χ.Α. σχετικά με τη μη σύνταξη ενοποιημένων λογιστικών καταστάσεων ημερομηνίας 31/12/2004 από την εταιρία, η εταιρία ALFA-ALFA ENERGY ΑΒΕΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

”Δεν ενοποιήσαμε την Esha Holding BV επειδή οι νομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις που σας γνωρίσαμε στη σχετική χθεσινή επιστολή μας συνέβησαν στο διάστημα μεταξύ 31-12-04 και 28-2-05, οπότε αν δεν τις λαμβάναμε υπόψη και ενοποιούσαμε, θα αποπροσανατολίζαμε το επενδυτικό κοινό.

Επίσης, απόρροια των εξελίξεων στην Esha Holding BV είναι να μην ελέγχουμε πλέον τη διοίκησή της, ενώ η εταιρεία δεν διαθέτει ελεγμένες χρηματοοικονομικές καταστάσεις (άρθρα 90 και 96 του Ν. 2190/20).

Αναφορικά με τη Βιτουμίνα ΑΕ, σας ενημερώνουμε ότι πολύ πρόσφατα αποδεχθήκαμε προσφορά για την εξαγορά της από ιδιώτη επενδυτή και έτσι επειδή το σύνολο των μετοχών της εταιρείας περνάει σε νέα κυριότητα, δεν πρέπει αυτή να ενοποιηθεί με βάση και τις διατάξεις του άρθρου 97 του Ν. 2190/20.

Σχετικά με την Esha Bulgaria δεν την ενοποιούμε επειδή τα μεγέθη της είναι επουσιώδη, αφού συγκρινόμενα με τα αντίστοιχα της ελληνικής αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο από 2%.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι μόλις προ ολίγου λάβαμε μακροσκελή επιστολή σας με Αρ. Πρωτ. 10260 με λεπτομερή ερωτήματα σχετικά με την Esha Holding BV. Δεδομένου ότι τα στοιχεία αυτά στην πλειοψηφία τους πρέπει να παραχθούν από την Ολλανδία, σας γνωρίζουμε ότι είναι αδύνατον να έχετε την απάντησή μας προ της Πέμπτης 3/3/05”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v