Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Υψηλότερες τιμές δίνουν 3 οίκοι (update 3)

Στα 34 ευρώ αναθεωρεί την τιμή-στόχο της Εθνικής Τράπεζας η Merrill Lynch και στα 35 ευρώ η Σίγμα, ενώ θετικές για το τριετές business plan της τράπεζας εμφανίζονται στο σύνολό τους οι χρηματιστηριακές εταιρίες. Τιμή-στόχος τα 32 ευρώ από τη Eurocorp.

Εθνική: Υψηλότερες τιμές δίνουν 3 οίκοι (update 3)
Στα 34 ευρώ και κατά 5% αναβαθμίζει την τιμή στόχο για την Εθνική Τράπεζα η Merrill Lynch σε έκθεσή της με ημερομηνία 2 Μαρτίου (”buy”), ενώ τα 35 (από 31) ευρώ θέτει ως τιμή-στόχο η Σίγμα (2/3/2005).

Επίσης, η Eurocorp ”βλέπει” την τιμή-στόχο στα 32 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση ”add”, διαβλέποντας περιθώρια ανόδου για τη μετοχή 11% από τα τρέχοντα επίπεδα. Παράλληλα, η Eurocorp βλέπει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης, διατηρώντας τη μετοχή ως κορυφαία επιλογή από τον εγχώριο κλάδο.

Εξάλλου, θετικότερες των δικών τους προβλέψεων εκτιμούν όλες σχεδόν οι χρηματιστηριακές εταιρίες τις εκτιμήσεις της Εθνικής Τράπεζας για τα μεγέθη της, όπως περιγράφηκαν στο 3ετές business plan που ανακοινώθηκε χθες στο Λονδίνο.

”Το νέο σχέδιο πυροδοτεί ανοδικές αναθεωρήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή των επομένων ετών”, αναφέρει η Merrill Lynch, ενώ ξεχωριστή αναφορά κάνει σε οικονομικά στοιχεία ”τα οποία ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά και αυξάνουν την πιθανότητα να επιτύχουν τα σχέδια του ομίλου”.

Όπως αναφέρει ο οίκος, η Εθνική, αν και παρουσίασε τα σχέδιά της για τα έτη 2005-2007, ”δεν αποκάλυψε πλήρως τα χαρτιά της”, υπονοώντας ότι υπάρχει μια σειρά από θέματα τα οποία πιθανόν να ενισχύσουν τις περαιτέρω τις μελλοντικές αποδόσεις.

Εκ μέρους της Σίγμα η νέα τιμή-στόχος για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας τίθεται στα 35 ευρώ (από τα 31 ευρώ πριν), καθώς, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, αναβάθμισε τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε χθες (1 Μαρτίου 2005) στα 28,78 ευρώ.

Υψηλότερα των προβλέψεών της εκτιμά η Marfin Analysis τα μεγέθη της τράπεζας το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ, όπως αναφέρει στο πρωινό της report, πρόκειται να επανέλθει με αναλυτικότερες προβλέψεις όταν εξετάσει το σύνολο του σχεδίου.

Η CSFB, η οποία επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 27,10 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, αναφέρει στο πρωινό της report (με ημερομηνία 2/3) ότι οι προσδοκίες είναι υψηλές, ενώ ο ξένος οίκος συμπληρώνει πως είναι ανάλογες των εκτιμήσεών της.

Επίσης, η CSFB συμπληρώνει πως κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας κατέγραψε από τις καλύτερες επιδόσεις του κλάδου, ενώ παράλληλα αναφέρει πως με βάση τις προβλέψεις της, σύμφωνα με τις οποίες τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή του 2006 θα ανέλθουν στα 2,03 ευρώ, η μετοχή της Εθνικής διαπραγματεύεται 14 φορές τα κέρδη της.

Παράλληλα, η CSFB σημειώνει πως καθώς το business plan είναι ανάλογο των προβλέψεων της αγοράς, η μετοχή της τράπεζας ενδέχεται να σταματήσει για να ”πάρει μια ανάσα”.

Έκθεση στην οποία θα αναπροσαρμόζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή ”υπόσχεται” και η Εγνατία Χρηματιστηριακή, ενώ για ”ισχυρές προοπτικές” κάνει λόγο η Proton, καθώς οι εκτιμήσεις για τα περισσότερα μεγέθη υπερβαίνουν τις δικές της προβλέψεις.

Τη σύσταση ”overweight” διατηρεί η Π&Κ, ενώ θετική στάση έναντι της τράπεζας επαναδιατύπωσε η Eurobank SEC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v