ΧΑ: Τεστ... κοπώσεως μετά το 1.000ρικο

Παραμένει πάνω από τις 1.000 μονάδες η αγορά, χωρίς όμως να δημιουργεί την «καθαρή» τεχνική εικόνα που θα ήθελαν οι αγοραστές. Οι κρίσιμες αντιστάσεις και στηρίξεις, ο ρόλος της Coca Cola και οι τράπεζες.

ΧΑ: Τεστ... κοπώσεως μετά το 1.000ρικο
Η αγορά συνεχίζει να κινείται πάνω από τις 1.000 μονάδες, χωρίς όμως να δημιουργεί την «καθαρή» τεχνική εικόνα ή τις βέλτιστες τεχνικές συνθήκες για να κινηθεί υψηλότερα με δυναμική, όπως θα ήθελαν ιδανικά οι αγοραστές!

Παράλληλα, όμως, οι πωλητές φαίνονται πολύ διστακτικοί και «λίγοι» για να δώσουν στην αγορά μια ουσιαστική διορθωτική κίνηση, οπότε οι αγοραστές συνεχίζουν να ανεβάζουν τον δείκτη και να έχουν το πάνω χέρι, παρότι το momentum βαίνει... φθίνον.

Η επανάκτηση του επιπέδου των 1.000 μονάδων, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να παραμένει καθηλωμένη, δεν είναι καλό για την αγορά, αν και τα τελευταία στοιχεία από την ΕΧΑΕ δείχνουν ότι το ενδιαφέρον μεγαλώνει, η συμμετοχή των ξένων αυξήθηκε και νέοι κωδικοί ανοίγουν.

Η παραμονή γύρω από το ψυχολογικό όριο των 1.000 μονάδων δείχνει ότι η αγορά συνεχίζει να αναζητά καταλύτες για να κινηθεί ψηλότερα, Χαρακτηριστικό είναι ότι στη χθεσινή συνεδρίαση καταλύτης ήταν η φήμη ότι η Fitch θα αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία στο «Β-» όπου μας έχει και η Standard & Poor’s.

Η μετοχή, πάντως, που δίνει στίγμα στις τελευταίες συνεδριάσεις είναι η Coca Cola, η οποία... μοιάζει ήδη εισηγμένη στο Λονδίνο και στον δείκτη FTSE 100. H διαφυγή της τιμής της πάνω από τις πολλαπλές κορυφές των 18,25 ευρώ έδωσε σήμα αγοράς και η μετοχή κινείται πλέον άνω των 20 ευρώ, με τον επόμενο στόχο στα υψηλά των 21 ευρώ, που είχε αγγίξει στις αρχές Φεβρουαρίου του 2011.

Πιο τεχνικά, ο πρώτος στόχος τιμών για τον βασικό δείκτη είναι οι 1.060 - 1.070 μονάδες και έπειτα οι 1.120 μονάδες, και αν η κίνηση πάει τόσο ψηλά οι 1.150 μονάδες. Στον αντίποδα, η πρώτη στήριξη για την αγορά είναι πλέον στα πέριξ των 1.029 μονάδων και παρακάτω στις 1.000 μονάδες, ενώ πιο αξιόλογη στήριξη βρίσκεται στα επίπεδα των 970 μονάδων και χαμηλότερα στις 950.

Ο δείκτης των τραπεζών παραμένει σε πτωτική φάση και για να αλλάξει κάτι θα πρέπει να διασπάσει αρχικά τις 230 μονάδες, με τη βασική στήριξη να παραμένει στα χαμηλά της 21ης Ιανουαρίου και στις 190 μονάδες. Ο FTSE Large Cap έκλεισε πάνω από τις 350 μονάδες και πλέον ο επόμενος στόχος είναι οι 360, με τον Κινητό Μέσο Ορο (ΚΜΟ) των 20 ημερών στις 335 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v