Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΥΤΙΛ: Aναβάθμιση από Eurobank Equities

Στα 6,4 ευρώ από 2,8 πριν αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή του Μυτιληναίου η Eurobank Equities, αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε Buy, σε έκθεση με τίτλο "Full Force".

ΜΥΤΙΛ: Aναβάθμιση από Eurobank Equities
Στα 6,4 ευρώ από 2,8 πριν αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή του Μυτιληναίου η Eurobank Equities, αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε Buy, σε έκθεση με τίτλο "Full Force".

H χρηματιστηριακή ξεχωρίζει τρία θετικά σημεία για τον όμιλο Μυτιληναίου:

Πρώτον, εκτιμά ισχυρή ανάκαμψη για το Αλουμίνιον λόγω της αναμενόμενης ενίσχυσης των τιμών του αλουμινίου αλλά και του προγράμματος περικοπής δαπανών.

Δεύτερον, αναμένει ταμειακές ροές ύψους 165 εκατ. ευρώ από τη Μέτκα τα προσεχή δύο έτη και εκτιμά ότι η εταιρία θα διανείμει μερίσματα της τάξεως των 32 εκατ. το 2013 και των 40 εκατ. το 2014.

Τρίτον, βλέπει δυναμική για το κομμάτι της παραγωγής ενέργειας καθώς ο όμιλος έχει πλέον σε πλήρη ισχύ δύο μονάδες παραγωγής. Η Eurobank Equities προβλέπει ότι το συγκεκριμένο κομμάτι θα καταγράψει EBITDA της τάξεως των 70-80 εκατ. ανά έτος.

Η μετοχή του Μυτιληναίου ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 1ης Φεβρουαρίου στα 4,89 ευρώ. Σημειώνεται ότι η νέα τιμή στόχος των 6,4 ευρώ αντιστοιχεί σε 30% υψηλότερα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v