Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Τι απαντά στο ”Εγερτήριο” του Euro2day.gr

Διευκρινίσεις αναφορικά με τα θέματα που θίγει η στήλη Εγερτήριο του euro2day.gr σε σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο ”Mετοχές φαντάσματα” παρέχει ο όμιλος της ΕΧΑΕ, σε ανακοίνωσή της.

ΕΧΑΕ: Τι απαντά στο ”Εγερτήριο” του Euro2day.gr
Διευκρινίσεις αναφορικά με τα θέματα που θίγει η στήλη Εγερτήριο του euro2day.gr σε σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο ”Mετοχές φαντάσματα” παρέχει ο όμιλος της ΕΧΑΕ, σε ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, ο Όμιλος της ΕΧΑΕ αναφέρει τα εξής:

1) Ο Όμιλος της ΕΧΑΕ φροντίζοντας για τη διασφάλιση των παρεχόμενων πληροφοριών που αφορούν τα ατομικά στοιχεία του κάθε επενδυτή ανέπτυξε μηχανισμούς ασφαλούς πρόσβασης στα στοιχεία, τις κινήσεις και τα υπόλοιπα της μερίδας του επενδυτή.

2) Ήδη το ΚΑΑ έχει δημιουργήσει και παρέχει σήμερα χωρίς κόστος τη σειρά υπηρεσιών Axiaphone και Axiaweb. Συγκεκριμένα, μέσω του αριθμού 210 5214500 ή μέσω από τις ιστοσελίδες του Αποθετηρίου www.axiaweb.gr ο κάθε επενδυτής έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται 24 ώρες το 24-ωρο και 365 ημέρες το χρόνο για τα υπόλοιπα του λογαριασμού αξιών του και για τις κινήσεις του.

3) Ο έλεγχος ταυτοποίησης των στοιχείων που αποστέλλονται από τους χειριστές λογαριασμού του κάθε επενδυτή (χρηματιστηριακές εταιρείες και πιστωτικά ιδρύματα) καθώς και η αντιπαραβολή τους με τα στοιχεία που έχει η μερίδα του κάθε επενδυτή αποτελεί δυνατότητα και δικαίωμα για όλους τους επενδυτές. Ο Όμιλος ΕΧΑΕ προσφέρει σήμερα αυτή την υπηρεσία χωρίς κόστος μέσω των 2 παραπάνω μεθόδων. Η διαδικασία είναι απλούστατη και αρκεί μια σύμβαση με το ΚΑΑ για πρόσβαση του επενδυτή στα στοιχεία της μερίδας του στο ΣΑΤ.

4) Σήμερα ο όμιλος ΕΧΑΕ εξετάζει συμπληρωματικά με τις παραπάνω δύο μεθόδους τη δημιουργία υπηρεσίας που θα παρέχεται στους χειριστές ΣΑΤ και θα δίνει τη δυνατότητα αποστολής στους επενδυτές για λογαριασμό τους τα υπόλοιπα ή και τις κινήσεις των αξιών που καταχωρούνται υπό το χειρισμό τους. Για την οριστικοποίηση της υπηρεσίας αυτής, μετά από συζητήσεις που έχουν ήδη γίνει με τον ΣΜΕΧΑ, γίνεται διερεύνηση ώστε να εξασφαλισθεί ότι το κόστος της παρεχόμενης υπηρεσίας αυτής θα είναι τέτοιο που θα καθιστά εφικτή τη χρήση της από τους χειριστές του ΣΑΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v