Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Στα 27,6 η τιμή στόχος από Merrill Lynch

Στα 27,6 ευρώ θέτει την τιμή στόχο της Eurobank η Merrill Lynch, σε έκθεσή της με ημερομηνία 28/2, στην οποία αναβαθμίζει και τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της ελληνικής τράπεζας για την επόμενη διετία. Premium 9% έναντι Εθνικής Τράπεζας και Alpha Bank ”βλέπει” ο διεθνής οίκος.

Eurobank: Στα 27,6 η τιμή στόχος από Merrill Lynch
Στα 27,6 ευρώ θέτει την τιμή στόχο της Eurobank η Merrill Lynch, σε έκθεσή της με ημερομηνία 28/2, στην οποία αναβαθμίζει και τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της ελληνικής τράπεζας για την επόμενη διετία.

Ειδικότερα, η Merrill Lynch επισημαίνει ότι τα κέρδη τετάρτου τριμήνου της Eurobank ξεπέρασαν τις προβλέψεις της κατά 5%, αλλά διαμορφώθηκαν σε επίπεδα 1% χαμηλότερα έναντι των συγκλίνουσων προβλέψεων.

Ο διεθνής οίκος αναβαθμίζει την πρόβλεψή του για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας κατά 6-8% για το 2005 και το 2006, βάσει προσδοκιών για καλύτερα περιθώρια κερδοφορίας και έλεγχο κόστους.

Ωστόσο, σε επίπεδο αποτίμησης, η Merrill Lynch παραμένει ουδέτερη στις εκτιμήσεις της, καθώς η μετοχή της Eurobank διαπραγματεύεται με premium 9% έναντι Εθνικής Τράπεζας και Alpha Bank.

O διεθνής οίκος εκτιμά ότι η τράπεζα θα καταφέρει να διατηρήσει αυτό το premium λόγω της ανάπτυξης της κερδοφορίας της και της έλλειψης συνταξιοδοτικού ελλείμματος βάσει ΔΛΠ.

H Merrill Lynch θέτει τιμή στόχο στα 27,6 ευρώ, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου της μετοχής κατά 5% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος στα 26,94 τη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v