Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Αύξηση 20,9% στα κέρδη του universe list

Αύξηση 20,9% στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων κατέγραψαν οι 34 συνολικά εταιρίες που συμπεριλαμβάνονται στο universe list της Marfin Analysis στο σύνολο της χρήσης του 2004, με τον κύκλο εργασιών να ενισχύεται κατά 14,4%.

Marfin: Αύξηση 20,9% στα κέρδη του universe list
Αύξηση 20,9% στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων κατέγραψαν οι 34 συνολικά εταιρίες που συμπεριλαμβάνονται στο universe list της Marfin Analysis στο σύνολο της χρήσης του 2004.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων των εν λόγω εταιριών έφτασαν στα 5,95 δισ. ευρώ σε σχέση με 5,59 δισ. ευρώ του 2003.

Την ίδια στιγμή ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το σύνολο του universe list ενισχύθηκε κατά 14,4%, στα 37,51 δισ. ευρώ, από 34,54 δισ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Ωστόσο, εξαιρουμένων των χρηματοοικονομικών η αύξηση στα ενοποιημένα κέρδη είναι της τάξεως του 16,8% (στα 4,11 δισ. ευρώ), ενώ των πωλήσεων διαμορφώνεται σε 12,9% (στα 32,92 δισ. ευρώ).

Οι πέντε μεγάλες τράπεζες (Alpha Bank, Εθνική, Eurobank, Πειραιώς και Εμπορική) που συμπεριλαμβάνονται στο universe list της Marfin Analysis εμφάνισαν αύξηση 27,2% στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων του 2004, τα οποία ανήλθαν στα 1,85 δισ. ευρώ, σε σχέση με 1,61 δισ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Σημειώνεται πως οι μεταβολές έχουν πραγματοποιηθεί με βάση τη σταθμισμένη κεφαλαιοποίηση των εταιριών.

Σχολιάζοντας τα μεγέθη του 2004 η Μarfin Analysis στο εβδομαδιαίο report της (28/02) επισημαίνει ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μονοπώλησε το ενδιαφέρον των επενδυτών, δεδομένο που θα διατηρηθεί και την τρέχουσα εβδομάδα, αφού όπως επισημαίνει, πλήθος εισηγμένων ανακοίνωσαν αποτελέσματα το Σαββατοκύριακο ή σήμερα Δευτέρα.

Ωστόσο πέρα από τα μεγέθη των εταιριών, οι επενδυτές αναμένεται να στρέψουν την προσοχή τους στον τραπεζικό κλάδο και ιδιαίτερα την Εθνική Τράπεζα, η οποία την Τρίτη παρουσιάζει το τριετές business plan της.

Οι αντιδράσεις της αγοράς έναντι των αποτελεσμάτων ήταν λογικές, επισημαίνει η Marfin, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε εταιρίες που κατέγραψαν θετικά μεγέθη ή εμφανίστηκαν αισιόδοξες για την περαιτέρω πορεία τους.

Αντίθετα, με την εξαίρεση της Εμπορικής Τράπεζας, οι επενδυτές ”έστρεψαν την πλάτη” σε εταιρίες τα αποτελέσματα των οποίων δεν ικανοποίησαν, αναφέρει η Marfin Analysis.

Τα μεγέθη των ελληνικών τραπεζών ευθυγραμμίστηκαν σε γενικές γραμμές με τις προσδοκίες της αγοράς, εξαιρουμένης της Εμπορικής Τράπεζας, ενώ ο ΟΤΕ κατέγραψε αδύναμα αποτελέσματα όπως αναμενόταν.

Αντίθετα, οι διεθνείς δραστηριότητες του Τιτάνα χάρισαν στην εισηγμένη ισχυρά μεγέθη, υψηλότερα από τις προβλέψεις της αγοράς, τονίζει η Marfin Analysis.

Tα κέρδη του ΟΠΑΠ διέψευσαν θετικά τις προβλέψεις των αναλυτών λόγω της θετικής συμβολής του Kino, ενώ τα αποτελέσματα της ΔΕΗ, τονίζει η χρηματιστηριακή, διαμορφώθηκαν ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v