Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yπό εξέταση το short selling από την ΕΚ

Είναι η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που τα μέλη του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σκέπτονται το ενδεχόμενο άρσης απαγόρευσης του short selling, απόφαση που θα κληθούν να λάβουν εντός της επόμενης εβδομάδας.

Yπό εξέταση το short selling από την ΕΚ
Είναι η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που τα μέλη του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σκέπτονται το ενδεχόμενο άρσης απαγόρευσης του short selling, απόφαση που θα κληθούν να λάβουν εντός της επόμενης εβδομάδας, δεδομένου ότι η ισχύουσα απαγόρευση λήγει στις 31/1.

Το γεγονός ότι οι περισσότερες αγορές -πλην της Ισπανίας- έχουν ήδη ανακοινώσει άρση απαγόρευσης για τις ανοικτές πωλήσεις, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει «σήμα» για βελτίωση του κλίματος, είναι ο κύριος λόγος που θα οδηγήσει σε ενδεχόμενη άρση.

Σε κάθε περίπτωση, θα προηγηθεί συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Αρχή Αγορών και Αξιών (ESMA), ενώ πλέον, λόγω του Ευρωπαϊκού Κανονισμού, κάθε σχετική απόφαση έχει τρίμηνη διάρκεια.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη απαγόρευση της Ε.Κ. αποφασίστηκε στις 8/8 με ισχύ από τις 9 Αυγούστου έως τις 7 Οκτωβρίου 2011 και ακολούθησαν: α΄ παράταση μέχρι τις 9/12/2011, β΄ παράταση μέχρι τις 27/1/2012, γ΄ παράταση μέχρι τις 25/7/2012, δ΄ παράταση μέχρι τις 31/10/2012 και η τρέχουσα παράταση που λήγει στο τέλος του μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v