Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒΕΤΑ Sec: Οι 6 κορυφαίες μετοχικές επιλογές

Τις κορυφαίες μετοχικές επιλογές της παρουσιάζει η BETA Securities στο Outlook 2013 με τίτλο «Can Greece deliver?». Τι εκτιμά για το Χρηματιστήριο και την ελληνική οικονομία.

ΒΕΤΑ Sec: Οι 6 κορυφαίες μετοχικές επιλογές
Τις κορυφαίες μετοχικές επιλογές της παρουσιάζει η BETA Securities στο Outlook 2013 με τίτλο «Can Greece deliver?».

Στη λίστα των top picks της χρηματιστηριακής για το 2013 περιλαμβάνονται έξι μετοχές και συγκεκριμένα οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil και ΕΥΔΑΠ.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι αποφεύγει κλάδους και μετοχές που σχετίζονται με λιανική, τράπεζες, κατασκευές.

Υπογραμμίζει επίσης ότι σειρά εταιριών έχουν επιδείξει αντοχές απέναντι στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα, λόγω των περικοπών στις δαπάνες δαπανών και την λειτουργική αναδιάρθρωσης που εφαρμόζουν.

Εκτιμά επίσης ότι με την μείωση του market risk premium το Χρηματιστήριο θα μπορούσε να κινηθεί στα επίπεδα των 1.200 – 1.400 μονάδων.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία αναφέρει πως το τρέχον έτος η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, να επιτύχει το στόχο που έχει τεθεί για τις αποκρατικοποιήσεις αλλά και να ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών.

Στην περίπτωση που εφαρμόσει με επιτυχία αυτή την ατζέντα τότε τα περιθώρια ανόδου θα είναι υψηλά όχι μόνο για τις μετοχές αλλά και όλα τα περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την Ελλάδα, εκτιμά η ΒΕΤΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v