Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Τιμές-στόχοι από M. Stanley, CSFB, Σίγμα

Τιμή-στόχο τα 27 ευρώ θέτει η CSFB για τη μετοχή της ΔΕΗ στο πρωινό της report (25/2), ενώ την ίδια στιγμή η Morgan Stanley θέτει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Επιχείρησης στα 19 ευρώ και συνιστά ”underweight”. Στα 24,5 ευρώ η τιμή-στόχος από Σίγμα.

ΔΕΗ: Τιμές-στόχοι από M. Stanley, CSFB, Σίγμα
Σημαντική διαφορά προκύπτει στις απόψεις των ξένων οίκων Morgan Stanley και CSFB όσον αφορά στη μετοχή της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, η CSFB στο πρωινό της report με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου θέτει την τιμή-στόχο των 27 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ, ενώ επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”outperform” μετά το χθεσινό conference call.

Η Morgan Stanley, όμως, σε ανάλυσή της (στις 24 Φεβρουαρίου) με τίτλο ”Η ενίσχυση των EBITDA το 2005 δεν είναι πιθανή”, θέτει την τιμή-στόχο στα 19 ευρώ, συνιστώντας ”underweight”.

Εξάλλου, την τιμή-στόχο των 24,5 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” θέτει η Σίγμα Securities σε έκθεσή της με τίτλο ”Ισχυρή σαν βράχος”.

Σημειώνεται πως η μετοχή της ΔΕΗ έκλεισε χθες (24 Φεβρουαρίου) στα 22,80 ευρώ.

Ειδικότερα, η CSFB αναφέρει πως θα συμβούλευε τους επενδυτές της να συνεχίσουν να τοποθετούνται στη μετοχή της ΔΕΗ, ύστερα από το χθεσινό conference call, ενώ συμπληρώνει πως η μετοχή της Επιχείρησης διαπραγματεύεται με σημαντικό discount σε σχέση με τη ”δίκαιη τιμή” της.

Επίσης και όσον αφορά στην αναδιάρθρωση της διοίκησης, η CSFB αναφέρει πως κατά την άποψή της θα είναι προς το καλύτερο.

Η Morgan Stanley, από την πλευρά της, επισημαίνει πως παρά τα ”απογοητευτικά” αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΔΕΗ για το σύνολο της χρήσης του 2004, η διοίκηση επιβεβαίωσε πως η Επιχείρηση θα παρουσιάσει ένα ανοδικό outlook για το 2005.

Συγκεκριμένα, η Morgan Stanley σημειώνει πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές η διοίκηση της ΔΕΗ ανέφερε πως το 2005 τα EBITDA θα ενισχυθούν κατά 7%-10%, με το περιθώριο EBITDA να διαμορφώνεται στο 32% από 29,5% το 2004.

Από την άλλη, η Morgan Stanley αναφέρει πως πέρυσι η διοίκηση της ΔΕΗ προέβλεπε περιθώριο EBITDA της τάξεως του 32% για το 2004, ήπιες αυξήσεις του προσωπικού και μέρισμα ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή, έναντι των 0,90 ευρώ που ανακοίνωσε τελικά.

Συμπληρώνει δε, πως κατά τη δική της άποψη τα EBITDA του 2005 ενδέχεται να υποχωρήσουν.

Η Σίγμα Securities πάντως εκτιμά πως το 2005 θα είναι μια ”καλή” χρονιά για τη ΔΕΗ. Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως το κόστος των 65 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων δεν θα επαναληφθεί, ενώ συμπληρώνει πως ο ρυθμός αύξησης του κύκλου εργασιών θα παραμείνει στο 2%/

Επίσης, συμπληρώνει πως δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά, το κόστος των πρώτων υλών δεν αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο του 5%, ενώ παράλληλα αναφέρει αφενός πως η ορθολογικοποίηση του εργατικού δυναμικού συνεχίζεται και αφετέρου πως το μέρισμα του 2005 θα είναι ύψους τουλάχιστον 1,05 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v