Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύσταση “buy” για ΟΤΕ – Τιμή στόχος τα €8,9

Βελτιωμένη εικόνα αναφορικά με την αναχρηματοδότηση και τα θεμελιώδη του ΟΤΕ βλέπει η Deutsche Bank και δίνει σύσταση buy με τιμή στόχο τα 8,9 ευρώ από τα 3,7 ευρώ προηγουμένως.

Σύσταση “buy” για ΟΤΕ – Τιμή στόχος τα €8,9
Βελτιωμένη εικόνα αναφορικά με την αναχρηματοδότηση και τα θεμελιώδη του ΟΤΕ βλέπει η Deutsche Bank και αναβαθμίζει τη σύσταση σε buy από hold* με τιμή στόχο τα 8,9 ευρώ από τα 3,7 ευρώ προηγουμένως.

Σύμφωνα με την ανάλυση οι αγορές ήδη τιμολογούν χαμηλότερα το ρίσκο χώρας γεγονός που διευκολύνει τις προσπάθειες αναχρηματοδότησης. Ο οίκος αναμένει ότι θα συνεχιστεί η πίεση στα έσοδα του οργανισμού λόγω κρίσης και κανόνων που θέτουν οι αρχές στην αγορά, αλλά από την άλλη πλευρά, βλέπει θετικά το 2013 καθώς είναι καλύτερες οι συνθήκες για ην αναχρηματοδότηση, προχωρά η πώληση θυγατρικών, η εθελούσια μειώνει κατά 80 εκατ. ευρώ τις λειτουργικές δαπάνες, ενώ αναμένεται οι αποφάσεις των αρχών να βελτιώσουν τις συνθήκες που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός στην αγορά.

Στα ρίσκα περιλαμβάνει αυτό της χώρας, που αν και μειωμένο παραμένει, το ενδεχόμενο αδυναμίας να εξασφαλίσει την αναχρηματοδότηση, τον κίνδυνο να μην πουληθούν οι θυγατρικές και τις δύσκολες συνθήκες στις αγορές της Ελλάδας και της Ρουμανίας.


* Ο οίκος απέστειλε διόρθωση στην οποία αναφέρεται η αλλαγή της σύστασης σε "buy", αποδίδει δε τη λανθασμένη σύσταση στην αρχική έκθεση, σε τεχνικά προβλήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v