Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: 3+1 οίκοι για τα αποτελέσματα (update)

Στα 35 ευρώ, από τα 30 ευρώ, αύξησε η JP Morgan την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής. Εξάλλου, την τιμή-στόχο των 32 ευρώ και τη σύσταση ”buy 2” διατηρεί η UBS για τη μετοχή της Τράπεζας, ενώ θετικά υποδέχεται τα αποτελέσματα έτους η CSFB στο πρωινό της report (25/2/2005). ”Outperform” διατηρεί η Marfin.

Εθνική: 3+1 οίκοι για τα αποτελέσματα (update)
Στα 35 ευρώ, από τα 30 ευρώ, αναβάθμισε η JP Morgan την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σε ανάλυσή της με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου, όπου διατηρεί τη σύσταση ”outperform”.

Παράλληλα, η JP Morgan αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της Τράπεζας κατά 4% για το 2005 και κατά 10% για το 2006, λόγω της ενίσχυσης στον τομέα της καταναλωτικής πίστης.

Συγκεκριμένα, η JP Morgan προβλέπει κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,90 ευρώ για το 2005 και 2,41 ευρώ για το 2006.

Εξάλλου, την τιμή- στόχο των 32 ευρώ και τη σύσταση ”buy2” διατηρεί η UBS για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σε ανάλυσή της με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου, ενώ θετικά υποδέχεται τα αποτελέσματα έτους η CSFB στο πρωινό της report (25/2/2005).

Ειδικότερα, η UBS εμφανίζεται ικανοποιημένη από τα οικονομικά αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας, ενώ συμπληρώνει πως το business plan της Τράπεζας αναμένεται να ανακοινωθεί την 1η Μαρτίου και συμπληρώνει πως θα αναθεωρήσει τις προβλέψεις της σε συνέχεια της ανακοίνωσης του επιχειρηματικού σχεδίου.

Σε αντίστοιχο ύφος η έκθεση της CSFB, η οποία υποστηρίζει πως τα αποτελέσματα της τράπεζας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της. Ο οίκος δίνει έμφαση στον περιορισμό του κόστους που επιτεύχθηκε στην Εθνική, ενώ θεωρεί πιθανή την ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών του, μετά την ανακοίνωση του business plan.

Η τιμή στόχος διατηρείται στα 27,1 ευρώ και η σύσταση σε ”outperform”.

Τη σύσταση ”outperform” διατηρεί η Marfin Analysis για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σε σχετικό flash note με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου 2005, όπου σχολιάζοντας τα μεγέθη 2004 τα χαρακτηρίζει ”αν και ισχυρά, ανάλογα των προβλέψεων”.

Η Marfin Analysis, σημειώνει πως κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ανακοίνωσε τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης για το 2005 και το 2006, λόγω συγχωνεύσεων.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως σύμφωνα με τη διοίκηση της Εθνικής, ο συντελεστής θα διαμορφωθεί στο 25%το 2005 και στο 23% το 2006, δεδομένης της ολοκλήρωσης της απορρόφησης της ΕΘΝΕΧ.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε χθες (24 Φεβρουαρίου) στα 28,46 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v