Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pantelakis: Τα τέσσερα top picks για το 2013

Τέσσερις μετοχές, αυτές του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της Jumbo και της ΜΕΤΚΑ, επιλέγει ως top picks της για το 2013 η Pantelakis S.A

Pantelakis: Τα τέσσερα top picks για το 2013
Τέσσερις μετοχές, αυτές του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της Jumbo και της Μέτκα, επιλέγει ως top picks της για το 2013 η Pantelakis S.A, σε έκθεσή της με ημερομηνία 16 Ιανουαρίου.

Όπως επισημαίνει, η αγορά δεν έχει ακόμα εκτιμήσει την τεράστια πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην δημοσιονομική προσαρμογή και τις δομικές μεταρρυθμίσεις, καθώς έχει στραμμένη την προσοχή της στο χρέος, ενώ η «μοίρα» της Ελλάδας εξαρτάται από την εγχώρια πολιτική σταθερότητα και το θέμα της επιστροφής στην ανάπτυξη προκειμένου να αμβλυνθούν οι κοινωνικές πιέσεις.

Σύμφωνα με την Pantelakis, είναι γεγονός ότι οι ελληνικές μετοχές έκαναν ένα σημαντικό ράλι στα τέλη του 2012, λόγω της υποχώρησης των tail risks σε εθνικό και μακροοικονομικό επίπεδο. Όμως, η χρηματιστηριακή «βλέπει» περαιτέρω περιθώριο ανόδου ιδιαίτερα στις μετοχές, οι οποίες έχουν μείνει πίσω κατά 25% περίπου σε σχέση με το ράλι στην αγορά ομολόγων.

Όπως εκτιμά, το αισιόδοξο σενάριο για το 2013 είναι το… 2014, που αναμένεται να είναι το πρώτο πιο «κανονικό» έτος των τελευταίων επτά ετών. Το 2013 πιθανότατα θα αποδειχθεί μια μεταβατική χρονιά, με περαιτέρω επέκταση των πολλαπλασιαστών, αλλά και πίεση στην κερδοφορία λόγω της ύφεσης.

Από την άλλη πλευρά, αν και μετριάζονται, οι κίνδυνοι δεν έχουν εξαλειφθεί και πλέον επικεντρώνονται στην σταθερότητα του κυβερνητικού συνασπισμού. Από αυτήν την άποψη, στηρίζει μια στρατηγική barbell για τις μετοχές εκτός χρηματοοικονομικού τομέα με την προσοχή να επικεντρώνεται σε:

-μετοχές με ισχυρούς ισολογισμούς, υψηλό ROE και χαμηλό beta κερδοφορίας με ελκυστικές αποτιμήσεις (όπως η Jumbo και η ΜΕΤΚΑ) και
-μετοχές με φθηνό ρίσκο (όπως ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ).

Για την μετοχή του ΟΤΕ η Pantelakis δίνει τιμή-στόχο τα 8,20 ευρώ, για την ΔΕΗ τα 9,00 ευρώ, για την Jumbo τα 6,45 ευρώ και για την Μέτκα τα 13,50 ευρώ.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v