Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Μέχρι εδώ έχει καλώς”, λέει η Π&Κ για μεγέθη 2004

Τα αποτελέσματα έτους του ΟΠΑΠ και 3Ε στηρίζουν το ”σενάριο ανάπτυξης” (growth story) της Ελλάδος, αναφέρει η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report της με τίτλο ”So far, so good” (23/02).

”Μέχρι εδώ έχει καλώς”, λέει η Π&Κ για μεγέθη 2004
Τα αποτελέσματα έτους του ΟΠΑΠ και της 3Ε στηρίζουν το ”σενάριο ανάπτυξης” (growth story) της Ελλάδος, αναφέρει η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report της με τίτλο ”So far, so good” (23/02) τονίζοντας όμως παράλληλα ότι βρισκόμαστε στην αρχή της περιόδου ανακοίνωσης των μεγεθών 2004.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι επιχειρηματικές κινήσεις όπως αυτή της Attica Group, που εξαγόρασε μειοψηφικό πακέτο στις Μινωικές Γραμμές, θα διατηρήσουν το κερδοσκοπικό παιχνίδι ζωντανό.

Παράλληλα η Π&Κ προχώρησε σε αύξηση στις τιμές στόχους των εταιριών 3Ε, Intralot και Cosmote. Πιο συγκεκριμένα η νέα τιμή στόχος για την 3Ε είναι τα 22 ευρώ, από 19,5 ευρώ προηγουμένως, ενώ η σύσταση αναβαθμίζεται σε ”Overweight”.

Για την Intralot η νέα τιμή στόχος είναι τα 24 ευρώ, από τα 21, ενώ η σύσταση παραμένει ”Overweight”. Eξάλλου, στα 16,5 ευρώ, από 15,5 ευρώ αύξησε την τιμή για την Cosmote. H ”Οverweight” σύσταση δε μεταβλήθηκε.

Εν τω μεταξύ η χρηματιστηριακή στο προτεινόμενο χαρτοφυλάκιό της διατηρεί στο 70% την έκθεσή σε μετοχικούς τίτλους, εκ των οποίων το ήμισυ, ήτοι το 35%, αποτελείται από ευρωπαϊκές μετοχές.

Παράλληλα στο εβδομαδιαίο report η χρηματιστηριακή σχολιάζει τα αποτελέσματα εταιριών που περιλαμβάνονται στη λίστα παρακολούθησης (watch list). Aναλυτικότερα για την 3Ε θεωρεί ότι τα μεγέθη ήταν ικανοποιητικά, ενώ για τον ΟΠΑΠ τονίζει ήταν καλύτερα των εκτιμήσεών της.

”Πικρή γεύση” άφησαν τα αποτελέσματα της Intralot, αναφέρει η Π&Κ, δίχως να αποκλείει τη συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα. Για την Cosmote η χρηματιστηριακή στέκεται στην ανταγωνιστικότητα της εταιρίας και τις ισχυρές ταμειακές ροές.

Εξάλλου, για τη μετοχή των ΕΛΠΕ αναφέρει πως είναι δίκαια αποτιμημένη, ενώ κρίνει τα μεγέθη των ΚΑΕ αναμενόμενα. ”Τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς ευθυγραμμίσθηκαν με τις εκτιμήσεις”, αναφέρει η Π&Κ Χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v