Διαμετρικά αντίθετες Citigroup-Σίγμα για 3Ε (upd)

Διαμετρικά αντίθετος είναι ο σχολιασμός των προοπτικών της 3Ε από την Smith Barney και τη Σίγμα Χρηματιστηριακή. Η μεν πρώτη μειώνει την τιμή στόχο στα 18 ευρώ (από 19), υποβαθμίζοντας τη σύσταση από ”διακράτηση” σε ”πώληση”, ενώ η Σίγμα δίνει νέα τιμή στόχο τα 20,4 από 19,6 ευρώ.

Διαμετρικά αντίθετες Citigroup-Σίγμα για 3Ε (upd)
Διαμετρικά αντίθετος είναι ο σχολιασμός των προοπτικών της 3Ε από την Smith Barney και τη Σίγμα Χρηματιστηριακή οι οποίες προχωρούν σε μείωση και αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της εταιρίας αντίστοιχα.

Ειδικότερα, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελέσματων του 2004 ο διεθνής οίκος κάνει λόγο ”για προοπτικές μικρότερης ανάπτυξης”, ενώ η εγχώρια χρηματιστηριακή βλέπει καλύτερες προοπτικές στον όγκο των πωλήσεων.

Αναλυτικότερα, στην υποβάθμιση της σύστασης της για την Coca-Cola 3E, από ”διακράτηση” σε ”πώληση”, προχώρησε η Smith Barney, σύμφωνα με το Reuters, ενώ παράλληλα μείωσε την τιμή-στόχο για την μετοχή της εταιρίας από τα 19 στα 18 ευρώ.

Ο ξένος οίκος, σε έκθεσή του αργά την Παρασκευή, ανέφερε ότι ”οι προοπτικές για μικρότερη ανάπτυξη οδηγούν σε μείωση της τιμής-στόχου μας στα 18 ευρώ (από 19 ευρώ). Εκτιμούμε ότι η μετοχή είναι ακριβή και μειώνουμε την αξιολόγησή μας σε ”sell/medium risk” από ”hold/medium risk”.

Παράλληλα, ο οίκος εκτίμησε ότι το 2005 θα πρέπει να είναι μία δύσκολη χρονιά για τον όμιλο με την αύξηση στις τιμές των πρώτων υλών να πλήττουν τα αποτελέσματα κατά 55-60 εκατ. ευρώ-το οποίο θα οδηγήσει σε αύξηση 4% περίπου των κερδών ανά μετοχή (EPS) στα 1,15 ευρώ, την χαμηλότερη εδώ και μία πενταετία.

Εξάλλου, στα 20,4 ευρώ, από 19,6 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή της 3Ε η Σίγμα Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της (18/02) συνιστώντας παράλληλα ”Νeutral”. Η νέα τιμή τιμή αφορά τις καλύτερες προοπτικές στον όγκο πωλήσεων.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή θεωρεί πως τα αποτελέσματα της 3Ε ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v