Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Proton: Στα 30,1 ευρώ ”βλέπει” την Εθνική

Την τιμή στόχο των 30,1 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Proton Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της (16/02), με την οποία ξεκινά την κάλυψη της τράπεζας αλλά και των Alpha Bank, EFG Eurobank και Πειραιώς.

Proton: Στα 30,1 ευρώ  ”βλέπει” την Εθνική
Την τιμή στόχο των 30,1 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Proton Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της (16/02), με την οποία ξεκινά την κάλυψη της τράπεζας αλλά και των Alpha Bank, EFG Eurobank και Πειραιώς. Παράλληλα για την Εθνική συνιστά ”Outperform”, ενώ αναφέρει ότι αποτελεί την κορυφαία της επιλογή.

Εξάλλου, για την Alpha Bank η χρηματιστηριακή θέτει τιμή στόχο τα 26 ευρώ, συνιστώντας ”Neutral”, ενώ βλέπει την EFG Eurobank στα 25,2 ευρώ, με σύσταση επίσης (Neutral).

Στο μεταξύ, για την Τράπεζα Πειραιώς η Proton συνιστά ”Neutral” θέτοντας τιμή στόχο τα 14,2 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή δικαιολογεί ”το τίτλο της αγαπημένης επιλογής” για τη μετοχή της Εθνικής, λόγω της δυναμικής που αναμένεται να αναπτύξει βάσει του προγράμματος αναδιάρθρωσης αλλά και ένεκα της επανατοποθέτησης πόρων που υποαπέδιδαν, από μονάδες που δεν εντάσσονταν στο πυρήνα των δραστηριοτήτων της.

Η Alpha Bank παρουσιάζει τις μικρότερες προοπτικές ανάπτυξης, αναφέρει η Proton υπογραμμίζοντας ότι ο κυριότερος καταλύτης για την ενίσχυση των EPS θα αποτελέσουν τα φορολογικά πλεονεκτήματα από την συγχώνευση με την Delta Singular.

Εν τω μεταξύ για την EFG Eurobank εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να υπεραποδίδει αν και αντιμετωπίζει το ρίσκο της μείωσης του ποσοστού της στα καταναλωτικά δάνεια.

Παράλληλα, η Τράπεζα Πειραιώς αντιπροσωπεύει μια ισχυρή επενδυτική περίπτωση, αναφέρουν οι αναλυτές της έκθεσής, συμπληρώνοντας ότι το δίκτυο της τράπεζας βρίσκεται σε φάση επέκτασης.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Proton τα καθαρά κέρδη 2004 της Εθνικής Τράπεζας θα ανέλθουν στα 374 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 3,8%, έναντι του 2003, ενώ το μέρισμα εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 0,52 ευρώ.

Εξάλλου, για την Αlpha Bank προβλέπεται ότι θα σημειώσει αύξηση 39,6% στα καθαρά κέρδη 2004, στα 396,7 εκατ. ευρώ, ενώ για το μέρισμα οι εκτιμήσεις μιλούν για 0,76 ευρώ.

Αύξηση 36,1% θα καταγράψουν τα καθαρά κέρδη 2004 της EFG Eurobank, διαμορφούμενα στα 371,3 εκατ. ευρώ, αναφέρουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής. Το μέρισμα, για τη χρήση του 2004 πάντοτε, προβλέπεται στα 0,75 ευρώ.

Για την Τράπεζα Πειραιώς τα καθαρά κέρδη εκτιμώνται στα 136,7 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 34,7%, ενώ το μέρισμα στα 0,25 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v