Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Τα μεγέθη 2004 ”τεστάρουν” το premium

Στο ρυθμό των εταιρικών αποτελεσμάτων 2004 βρίσκεται η αγορά, επισημαίνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο report της, τονίζοντας ότι τις ερχόμενες δύο εβδομάδες θα δοκιμασθεί η διατηρησιμότητα του premium με το οποίο διαπραγματεύεται η Σοφοκλέους. Τι βλέπει για Μαΐλλη, Intralot, Intracom και επενδυτικές εταιρίες.

Π&Κ: Τα μεγέθη 2004 ”τεστάρουν” το premium
Στο ρυθμό των εταιρικών αποτελεσμάτων 2004 βρίσκεται η αγορά, επισημαίνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο report της με ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου και τίτλο ”Μόλις ξεκίνησε η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων”.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, τις ερχόμενες δύο εβδομάδες θα δοκιμασθεί η διατηρησιμότητα του premium με το οποίο διαπραγματεύεται η ελληνική αγορά.

Επισημαίνει, επίσης, πως από την τελευταία περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων οι επιχειρηματικές εξελίξεις οι οποίες και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αποτίμηση (από 14 φορές σε 16 φορές για τα κέρδη ανά μετοχή 2005 του Watch list) είναι περιορισμένες, δεδομένου ότι τόσο οι επιστροφές κεφαλαίου όσο και τα placements έχουν ελάχιστες επιδράσεις.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως ”κλειδί” στις εξελίξεις αναμένεται να αποτελέσει η επίλυση του νομικού ζητήματος που αντιμετωπίζει η Ελληνική Τεχνοδομική, αλλά και η συμμαχία μεταξύ Intralot και Hilton.

Επίσης, σημειώνει πως μέσα σε πέντε εργάσιμες μέρες πραγματοποιήθηκε μια σειρά από placements από βασικούς μετόχους, με τον Μ. Μαΐλλη πρόεδρο της Μαΐλλης να πουλάει το 8,24% της συμμετοχής του στα 4,20 ευρώ ανά μετοχή και με τους μετόχους της Τέρνα να μεταβιβάζουν το 13,39% στα 6,60 ευρώ ανά μετοχή.

Συγχρόνως, υπενθυμίζει πως από τις αρχές του χρόνου έχει πραγματοποιηθεί το placement του 1,21% της Cosmote (στα 14,9 ευρώ), του 0,63% της Coca – Cola 3Ε στα 18,46 ευρώ και του 7,23% της Jumbo (με δυο διαφορετικά πακέτα στα 6,60 και στα 7,50 ευρώ).

Σχετικά με τις επενδυτικές, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, επικαλούμενη στοιχεία της 10ης Φεβρουαρίου 2005, αναφέρει πως το μέσο discount αυξήθηκε σε 7,63% (ή στο 8,03% εξαιρουμένης της Global) από 6,91% που ήταν στις 31 Ιανουαρίου.

Εξάλλου, συμπληρώνει πως από τις 19 επενδυτικές εταιρίες μόνο μια διαπραγματευόταν με premium και συγκεκριμένα η Εθνική Χαρτοφυλακίου.

Στον αντίποδα, οι μετοχές έξι επενδυτικών διαπραγματεύονταν με discount υψηλότερο του 20%, έξι με discount μεταξύ 10%-20% και οι υπόλοιπες έξι με discount 0-10%.

Οι μετοχές των επενδυτικών που διαπραγματεύονταν με το μεγαλύτερο discount ήταν οι: Domus (34,4%), Interinvest (29,73%) και Altius (24,74%), συμπληρώνει η Π&Κ.

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου, η χρηματιστηριακή διατηρεί την άποψή της για τοποθέτηση κατά 70% σε μετοχικούς τίτλους, με το 35% να αποτελείται από ξένες μετοχές.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει μεταξύ άλλων πως θα αναθεωρήσει τις προβλέψεις της αλλά και την τιμή-στόχο των 4,2 ευρώ για τη μετοχή της Μαΐλλης σε συνέχεια της ανακοίνωσης των μεγεθών 2004, επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση ”overweight”.

Επίσης, υπενθυμίζει πως διατηρεί τη μετοχή της Intralot μεταξύ των ”top pick” της, σημειώνοντας πως θα αναθεωρήσει την τιμή-στόχο των 21 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, τις εκτιμήσεις για τα νέα συμβόλαια της εταιρίας.

Για την ΕΥΔΑΠ, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως διατηρεί τη σύσταση ”underweight” λόγω της ”απαιτητικής” αποτίμησης, των σημαντικών κεφαλαιουχικών δαπανών, αλλά και της ανεπαρκούς κεφαλαιακής δομής.

Παράλληλα, αναφέρει πως διατηρεί τη σύσταση ”overweight” και την τιμή-στόχο των 4,5 ευρώ για τη μετοχή της Intracom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v