Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Blue Star: Οι αναλυτές για διακοπή δρομολογίου

Στη δυσκολία της Blue Star Ferries να εξασφαλίσει σημαντικό μερίδιο αγοράς όσον αφορά στα φορτηγά αποδίδουν οι αναλυτές την απόφαση της εταιρίας να αποχωρήσει από τη γραμμή Πειραιάς - Χανιά. Πώς σχολιάζουν Eurobank Sec, Εγνατία Finance, Σίγμα Securities.

Blue Star: Οι αναλυτές για διακοπή δρομολογίου
Στη δυσκολία της Blue Star Ferries να εξασφαλίσει σημαντικό μερίδιο αγοράς όσον αφορά στα φορτηγά αποδίδουν οι αναλυτές την απόφαση της εταιρίας να αποχωρήσει από τη γραμμή Πειραιάς - Χανιά.

Σύμφωνα με τη Eurobank Securities η αποχώρηση της Blue Star Ferries από τη γραμμή Πειραιάς – Χανιά οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρία δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει σημαντικό μερίδιο αγοράς όσον αφορά στα φορτηγά, τομέας ο οποίος είναι περισσότερο επικερδής, καθώς έχει μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους, όπως εξηγεί η χρηματιστηριακή.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση της Blue Star Ferries να δρομολογήσει το Blue Star 2 στη γραμμή Πάτρα - Ηγουμενίτσα – Μπάρι, στόχος είναι να ενδυναμώσει την παρουσία της στην ”ελκυστική” αυτή αγορά.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance σημειώνει πως διατηρεί τις προβλέψεις για τη θυγατρική της Attica Group, καθώς εκτιμά πως τα έσοδα από τη γραμμή Πειραιάς – Χανιά δεν συνεισέφεραν σημαντικά στον κύκλο εργασιών της εταιρίας, ενώ συμπληρώνει πως θα αντισταθμιστούν από τη νέα γραμμή.

Επίσης, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως διατηρεί τη σύσταση ”buy” για τη μετοχή της Blue Star Ferries.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη δρομολόγηση του Blue Star 2 στη γραμμή Πάτρα - Ηγουμενίτσα – Μπάρι η Σίγμα Securities σημειώνει πως πρόκειται για το δρομολόγιο που έρχεται δεύτερο από πλευράς κίνησης στην Αδριατική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v