Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CSFB: Ξεχωριστές λύσεις σε Ασφαλιστικό τραπεζών

Μεμονωμένες λύσεις και κατάληξη στις επόμενες εβδομάδες εκτιμά η CSFB για το Ασφαλιστικό των τραπεζών, ενώ θεωρεί πως πλην της Εμπορικής, το θέμα είναι ”εύκολα διαχειρίσιμο” για τα υπόλοιπα ιδρύματα.

CSFB: Ξεχωριστές λύσεις σε Ασφαλιστικό τραπεζών
Μόνο μερικές εβδομάδες απέχει κατά την CSFB η τελική λύση στο Ασφαλιστικό των τραπεζών, λόγω, όπως αναφέρει και της επικείμενης εφαρμογής των ΔΛΠ. Οι μεμονωμένες λύσεις θεωρούνται το επικρατέστερο σενάριο έναντι της συλλογικής επίλυσης.

Τις μεγαλύτερες οφειλές, σύμφωνα με το πρωινό report του οίκου (16/2/2005), εμφανίζουν η Εμπορική (περίπου 450 εκατ. ευρώ), η Εθνική Τράπεζα (230 εκατ. ευρώ) και η Alpha Bank (160 εκατ. ευρώ). Μικρότερο πρόβλημα αναφέρεται ότι έχουν η Πειραιώς με έλλειμμα 50-100 εκατ. ευρώ και η Eurobank (20-30 εκατ. ευρώ).

Με την εξαίρεση της Εμπορικής, εκτιμάμε ότι το θέμα του Ασφαλιστικού θα είναι εύκολα διαχειρίσιμο από τις άλλες τράπεζες”, λέει ο οίκος.

Συγκεκριμένα για την Εθνική, την οποία το report αναφέρει ως την προτιμώμενη μετοχή από τον κλάδο, τονίζεται ότι ακόμη και το χειρότερο δυνατό σενάριο μπορεί να αντισταθμιστεί από τη δυνατή μετοχική βάση του ομίλου και από ”κρυφά” κέρδη στις μη βασικές του δραστηριότητες.

Επίσης, η CSFB επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 27,10 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, των 25,60 ευρώ για τη μετοχή της Alpha Bank και των 23,60 ευρώ για τη μετοχή της EFG Eurobank, συνιστώντας και για τους τρεις τίτλους ”overweight”.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε χθες (15 Φεβρουαρίου 2005) στα 26,72 ευρώ, της Alpha Bank στα 26,12 ευρώ και της Eurobank στα 25,78 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v