Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Παραμένει «neutral» για ΔΕΗ

Διατηρεί τη σύσταση “neutral” για τη ΔΕΗ η Goldman Sachs να και, όπως υποστηρίζει σε ανάλυσή της αναμένεται αύξηση 8% στις τιμές ρεύματος το 2013, γεγονός που θα βοηθήσει στην αύξηση των εσόδων.

Goldman Sachs: Παραμένει «neutral» για ΔΕΗ
Διατηρεί τη σύσταση “neutral” για τη ΔΕΗ η Goldman Sachs αν και, όπως υποστηρίζει σε ανάλυσή της αναμένεται αύξηση 8% στις τιμές ρεύματος το 2013, γεγονός που θα βοηθήσει στην βελτίωση των εσόδων.

Ο οίκος αναφέρει ότι έχει αυξήσει σημαντικά την πρόβλεψη για τα κέρδη EBITDA της περιόδου 2012 – 2014. Για το 2012 αυτό είναι αποτέλεσμα της εγγραφής έκτακτων κερδών από την συμμετοχή στη ΔΕΠΑ, ενώ για τα επόμενα χρόνια η αύξηση στις τιμές.

Η Goldman Sachs ανεβάζει ελαφρά την τιμή στόχο διετίας στα 5,2 ευρώ, από 5,15 ευρώ προηγουμένως. Η μεταβολή αυτή είναι κάτω που μέσου όρου που έχει ο οίκος για τον κλάδο και τη σύσταση “neutral” δεδομένου του «ρίσκου χώρας» και των διακυμάνσεων στην κερδοφορία.

Τα βασικά ρίσκα για τη ΔΕΗ παραμένουν οι αποφάσεις των αρχών (περιλαμβανομένων των αποφάσεων για τα τιμολόγια) και η πορεία των επιτοκίων στα ελληνικά ομόλογα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v