Κεφαλαιαγορά:Δέσμη μέτρων αναγγέλλει ο κ. Πιλάβιος

Δέσμη μέτρων για την Κεφαλαιαγορά πρόκειται να εξαγγείλει σήμερα, Δευτέρα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Αλέξης Πιλάβιος. Σκέψεις για 3 αγορές εκφράζει ο πρόεδρος του Χ.Α. Σπ. Καπράλος σε κοινή συνέντευξή του με τον κ. Πιλάβιο, ο οποίος δεν αποκλείει τη λήψη πρόσθετων μέτρων.

Κεφαλαιαγορά:Δέσμη μέτρων αναγγέλλει ο κ. Πιλάβιος
Δέσμη μέτρων για την Κεφαλαιαγορά πρόκειται να εξαγγείλει σήμερα, Δευτέρα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Αλέξης Πιλάβιος.

Εξάλλου, σχέδιο για ένα χρηματιστήριο με 3 διαφορετικές αγορές έχει ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σπύρος Καπράλος, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Αλέξης Πιλάβιος δεν αποκλείει τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την προστασία των επενδυτών, όπως αποκαλύπτουν σε κοινή συνέντευξή τους στην εφημερίδα ”Ναυτεμπορική”.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Καπράλος, ”έχω στο μυαλό μου μια αγορά που θα περιλαμβάνει τις εταιρίες που έχουν διεθνή απήχηση και που αποτελούν αντικείμενο ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών. Σε αυτή την αγορά βέβαια θα απαιτείται πολύ υψηλό επίπεδο πληροφόρησης”.

Η δεύτερη αγορά, επισημαίνει ο κ. Καπράλος, θα περιλαμβάνει όλες τις εταιρίες που σήμερα είναι εισηγμένες και αυτές που θα μπαίνουν στη συνέχεια βάσει κεφαλαιοποίησης, κερδοφορίας και διασποράς.

Η τρίτη αγορά με βασικές προϋποθέσεις, όπως τονίζει, θα καλύπτει εταιρίες μικρότερου μεγέθους με ελάχιστο κεφάλαιο 1 εκατ. ευρώ, όπως ορίζει η Κοινοτική Οδηγία.

Εξάλλου, ο κ. Πιλάβιος αναφερόμενος στις χρηματιστηριακές εταιρίες επισημαίνει ότι η αναδιάρθρωση που θα περίμενες κανείς στον χώρο των χρηματιστηριακών εταιριών έχει ήδη προχωρήσει σημαντικά.

Όπως επισημαίνει, ενώ οι χρηματιστηριακές είχαν ξεπεράσει τις 90, τα τελευταία δύο χρόνια, είτε λόγω συγχωνεύσεων είτε επειδή κάποιες έκλεισαν, κυμαίνονται σε περίπου 70.

”Νομίζω δηλαδή ότι οδηγούμαστε σε μια εκλογίκευση του αριθμού των χρηματιστηριακών εταιριών” συμπλήρωσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι ”εάν οι χρηματιστηριακές εταιρίες δεν διευρύνουν το φάσμα των δραστηριοτήτων τους, είναι δύσκολο να παραμείνει ο σημερινός αριθμός αυτών”.

Παράλληλα, ο κ. Πιλάβιος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων ανέφερε πως δεν αποκλείεται η λήψη πρόσθετων μέτρων για την προστασία των επενδυτών, τονίζοντας ότι οι έλεγχοι που πραγματοποιεί η Επιτροπή είναι ενδελεχείς και συνεχείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v