ΧΠΑ: Σε υψηλά επίπεδα oι συναλλαγές στα ΣΜΕ Mid 40

Στα ΣΜΕ του FTSE/ASE Mid 40 ο μέσος ημερήσιος αριθμός συμβολαίων για το διάστημα από 7 έως 10 Φεβρουαρίου ανήλθε σε 2.393 συμβόλαια, με τη μέση ημερήσια αξία συναλλαγών για το ίδιο διάστημα να υπολογίζεται στα 15,55 εκατομμύρια ευρώ.

ΧΠΑ: Σε υψηλά επίπεδα oι συναλλαγές στα ΣΜΕ Mid 40
Ο συνολικός όγκος συναλλαγών στα παράγωγα προϊόντα με υποκείμενο το δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης διατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας σε υψηλά επίπεδα, επισημαίνεται στο εβδομαδιαίο σχόλιο (4-10/2/2005) του Χρηματιστηρίου Αθηνών - Αγορά Παραγώγων.

Για τα ΣΜΕ στον FTSE/ASE Mid 40 ο μέσος ημερήσιος αριθμός συμβολαίων για το διάστημα από 7 έως 10 Φεβρουαρίου ανήλθε σε 2.393 συμβόλαια, με τη μέση ημερήσια αξία συναλλαγών για το ίδιο διάστημα να υπολογίζεται στα 15,55 εκατομμύρια ευρώ.

Στο μεταξύ, το μέσο ενδοημερήσιο άνοιγμα μεταξύ καλύτερης τιμής αγοράς και καλύτερης τιμής πώλησης στα ΣΜΕ στο δείκτη FTSE/ASE-20 παρουσίασε οριακή μείωση κατά 0,1 μονάδες για τη λήξη Φεβρουαρίου (1,2 μονάδες) και σημαντικότερη μείωση κατά 0,3 μονάδες για τη λήξη Μαρτίου (1.5 μονάδες), με συνέπεια τη μείωση του κόστους ανοίγματος και κλεισίματος θέσης.

Συνεχίστηκε το άνοιγμα νέων θέσεων σε δικαιώματα προαίρεσης στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, που είχε σαν συνέπεια την αύξηση του αριθμού ανοικτών συμβολαίων για τη συντριπτική πλεινότητα των τιμών άσκησης.

Παράλληλα, στα δικαιώματα αγοράς και πώλησης του FTSE/ASE Mid 40 συνεχίστηκε η μεταφορά θέσεων από χαμηλές τιμές άσκησης κοντινής λήξης σε υψηλότερες τιμές άσκησης της ίδιας αλλά και της δεύτερης πιο κοντινής λήξης.

Η τεκμαρτή μεταβλητότητα για τα ΑΤΜ δικαιώματα τόσο της κοντινής όσο και της δεύτερης λήξης παρέμεινε σταθερή στο 17,4% και 18,0%, αντίστοιχα.

Την ίδια στιγμή η ιστορική μεταβλητότητα 20 ημερών παρουσίασε μικρή μείωση, με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας το άνοιγμα μεταξύ ιστορικής και τεκμαρτής μεταβλητότητας στο 3,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v