Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: ”Πόλεμος ισχύος” μεταξύ Μινωικών – Attica

Πόλεμος ισχύος φαίνεται πως έχει ξεσπάσει μεταξύ των Μινωικών Γραμμών και του ομίλου της Attica Group όσον αφορά στον έλεγχο της Hellas Flying Dolphins αναφέρουν οι αναλυτές, οι οποίοι διακρίνουν ”απροθυμία” από πλευράς Μινωικών Γραμμών να αποχωρήσουν από το μετοχικό κεφάλαιο της HFD.

ΑΧΕ: ”Πόλεμος ισχύος” μεταξύ Μινωικών  – Attica
Πόλεμος ισχύος έχει ξεσπάσει μεταξύ των Μινωικών Γραμμών και του ομίλου της Attica Group όσον αφορά στον έλεγχο της Hellas Flying Dolphins, αναφέρουν οι αναλυτές, οι οποίοι διακρίνουν ”απροθυμία” από πλευράς Μινωικών Γραμμών να αποχωρήσουν από το μετοχικό κεφάλαιο της HFD.

Ειδικότερα, οι χρηματιστηριακές στα πρωινά report τους(με ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου 2005) σχολιάζουν τη χθεσινή ανακοίνωση των Μινωικών Γραμμών, σύμφωνα με την οποία ολοκληρώθηκε η αγορά 1.333.330 μετοχών της Hellas Flying Dolphins, που αντιστοιχεί σε 1,72% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, η Alpha Finance αναφέρει πως η απόκτηση των προαναφερθέντων μετοχών της Hellas Flying Dolphins διαμόρφωσε τη συνολική συμμετοχή των Μινωικών Γραμμών στο 33,31%, αποκαλύπτοντας παράλληλα την απροθυμία της ακτοπλοϊκής να αποχωρήσει από το μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής της, στην οποία υπενθυμίζει πως πρόσφατα ο όμιλος Attica Group απέκτησε ποσοστό 11,6%.

Η Εγνατία Finance εκτιμά πως η κίνηση των Μινωικών Γραμμών πυροδοτεί ”πόλεμο ισχύος” μεταξύ της εταιρίας και του ομίλου της Attica Group σε ό,τι αφορά τον έλεγχο της Hellas Flying Dolphins.

Εξάλλου, η Eurobank Securities χαρακτηρίζει την κίνηση από πλευράς Μινωικών Γραμμών θετική, καθώς εκτιμά πως σηματοδοτεί την πρόθεση της διοίκησης να ενδυναμώσει τη θέση της στη θυγατρική της, η οποία αναμένεται άλλωστε να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την ερχόμενη τριετία.

Επίσης, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρεται και στην απομάκρυνση των Μινωικών Γραμμών από το μετοχικό κεφάλαιο της Aegean Airlines, σημειώνοντας πως η ακτοπλοϊκή ενδέχεται να καταγράψει κεφαλαιουχικά κέρδη από την εν λόγω πώληση.

Συμπληρώνει δε πως η κίνηση εντάσσεται στη στρατηγική της εταιρίας για αποεπένδυση από δραστηριότητες που δεν είναι άμεσα συνδεδεμένες με το κύριο αντικείμενό της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v