Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Στα 25,50 ευρώ η τιμή-στόχος από Citigroup

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 25,50 ευρώ από τα 24 ευρώ προχώρησε η Citigroup σε ανάλυσή της με ημερομηνία 8 Φεβρουαρίου 2005, διατηρώντας τη σύσταση ”buy”.

ΔΕΗ: Στα 25,50 ευρώ η τιμή-στόχος από Citigroup
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 25,50 ευρώ από τα 24 ευρώ προχώρησε η Citigroup σε ανάλυσή της με ημερομηνία 8 Φεβρουαρίου 2005 και τίτλο ”Το μέλλον της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας”, διατηρώντας τη σύσταση ”buy”.

Σημειώνεται πως η μετοχή της ΔΕΗ έκλεισε χθες (8 Φεβρουαρίου 2005) στα 21,94 ευρώ.

Επίσης, η Citigroup αναφέρει πως προχώρησε σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για τα μεγέθη της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, εκτιμά πως τα κέρδη ανά μετοχή του 2004 θα διαμορφωθούν στα 1,39 ευρώ, από 1,38 ευρώ που προέβλεπε πριν.

Στην ανάλυσή της η Citigroup επισημαίνει πως η ΔΕΗ συνεχίζει να κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, ενώ ο ανταγωνισμός αναμένεται να ξεκινήσει μετά το 2009.

Συμπληρώνει δε πως καθώς η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να προφυλάξει τον ”εθνικό της πρωταθλητή”, προβλέπει ήπιες αλλαγές στα τιμολόγια, ενώ ταυτόχρονα εκτιμά πως τα μερίσματα θα είναι υψηλότερα των προβλέψεων της αγοράς.

Στα ”αρνητικά” της ΔΕΗ, πάντως, η Citigroup περιλαμβάνει το ενδεχόμενο της συνέχισης της ανοδικής πορείας των τιμών του πετρελαίου, οι οποίες –εάν επιβεβαιωθούν– θα πιέσουν την κερδοφορία της Επιχείρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v