ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης

Τάσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα εκδηλωθούν κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ η πλειονότητα των αναλυτών εκτιμά πως καταλύτη για την πορεία της αγοράς θα αποτελέσουν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2004, τα οποία θα αρχίσουν σταδιακά να ανακοινώνονται.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Καταλύτη για την πορεία της αγοράς αναμένεται, σύμφωνα με τη Marfin Analysis, να αποτελέσουν η ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων 2004 και οι παρουσιάσεις και οι εκτιμήσεις των διοικήσεων των εισηγμένων για την τρέχουσα χρήση.

Αμείωτο διατηρείται το ενδιαφέρον για τις ελληνικές μετοχές, υποβοηθούμενο από εταιρικά νέα (όπως για παράδειγμα η διανομή εκτάκτου μερίσματος από πλευράς Cosmote) εκτιμά η Σίγμα Securities.

Ωστόσο, η Σίγμα Securities συμπληρώνει πως η αγορά χρειάζεται νέους καταλύτες προκειμένου να ξεπεράσει αλλά και να διατηρηθεί υψηλότερα των 3.000 μονάδων, όπως την ευνοϊκή επίλυση του θέματος του Ασφαλιστικού των τραπεζών, ανοδικές αναθεωρήσεις των εκτιμήσεων μετά τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων του 2004, καθώς και εξελίξεις όσον αφορά στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ΟΤΕ.

Εξάλλου, η Proton Securities εκτιμά ότι παρά το γεγονός ότι η ψυχολογία που επικρατεί περιορίζει σημαντικά το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης στην αγορά, η Σοφοκλέους ενδέχεται να κινηθεί με τάσεις συσσώρευσης εν όψει της ανακοίνωσης των εταιρικών μεγεθών του τελευταίου τριμήνου του 2004.

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπει από την πλευρά της και η Εγνατία Finance βραχυπρόθεσμα. Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, η αγορά έχει ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα.

Συμπληρώνει όμως πως κατά την εκτίμησή της αμφιβάλλει για το αν η Σοφοκλέους θα διαφοροποιηθεί σημαντικά από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ προσθέτει πως ενδεχόμενες κινήσεις αποκόμισης κερδών στις ευρωπαϊκές αγορές ενδέχεται να επηρεάσουν ως ένα βαθμό και την εγχώρια αγορά.

Τι έγινε χθες: Υψηλότερα έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης με τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο FTSE-20 κατέγραψε άνοδο 0,89%, καθοδηγούμενος από την Εθνική (1,80%), τον ΟΠΑΠ (4,59%) και την Cosmote (4,02%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v