Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: ”Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός”

Διατηρεί τις επιφυλάξεις της για την αγορά η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report της με τίτλο ”Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός”. Η αγορά, σημειώνει η χρηματιστηριακή, διψά για φήμες και αναζητά δικαιολογίες για πώληση βαριών χαρτιών. Οι προβλέψεις για τα κέρδη 12 εισηγμένων εταιριών. Οι ευκαιρίες.

Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: ”Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός”
Διατηρεί τις επιφυλάξεις της για την αγορά η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report της με τίτλο ”Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός” (02/02). Η αγορά, σημειώνει η χρηματιστηριακή, διψά για φήμες και αναζητά δικαιολογίες για πώληση βαριών χαρτιών.

Ειδικότερα, οι αναλυτές της Π&Κ τονίζουν ότι στις τρέχουσες τιμές ορισμένες εταιρίες έχουν φτάσει στις ”δίκαιες τιμές”, αναφέροντας από τις εταιρίες που παρακολουθεί τις μετοχές των: Εμπορική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Chipita, Hyatt, ΕΥΔΑΠ, ΚΑΕ και Μινωικές Γραμμές.

Παράλληλα η Π&Κ τονίζει ότι οι εγχώριες ροές κεφαλαίων έχουν βραχυχρόνιο χαρακτήρα, ενώ οι ξένοι επενδυτές θα κατευθύνουν κεφάλαια προς ελκυστικές περιπτώσεις. Ως τέτοιες περιπτώσεις, με χαρακτήρα και προοπτικές ανάπτυξης, η Π&Κ αναγνωρίζει τις μετοχές της Εθνικής, της Alpha, της Εurobank, της Folli Follie, του Γερμανού και του Τιτάνα.

Εξάλλου, ως περιπτώσεις αξίας (value) αναφέρει τις μετοχές της Intralot, του Άβακα, της Autohellas και της Jumbo. Ακόμα, η Π&Κ δεν παραλείπει να αναφερθεί στον ΟΤΕ και την Intracom, θεωρώντας τις δύο εταιρίες ως ελκυστικές, λόγω των σχεδίων αναδιάρθωσης που έχουν υιοθετήσει.

Στο μεταξύ η χρηματιστηριακή επιλέγει τη μετοχή του Άβακα ως top pick μεταξύ των κατασκευαστικών, ενώ διατηρεί την Ιntralot στην κορυφή των επιλογών της στο κλάδο του gaming. Για την τελευταία μάλιστα υπογραμμίζει ότι η συμφωνία που υπέγραψε με την Hilton είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού επαυξάνει την ανταγωνιστικότητά της ως προμηθευτού.

Αναφορικά με την πορεία του ΧΑ τις τελευταίες 5 ημέρες, η Π&Κ επισημαίνει την αγορά των ”δύο ταχυτήτων”, δηλαδή την διόρθωση που χαρακτήρισε τα βαριά χαρτιά και κυρίως τις τράπεζες από τη μια πλευρά, αλλά και τη διατήρηση της σταθερής δυναμικής από μετοχές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης από την άλλη. Μάλιστα υπογραμμίζει την πορεία των Chipita, Άβαξ και Ελληνικής Τεχνοδομικής.

Στο προτεινόμενο χαρτοφυλάκιο της χρηματιστηριακής διατηρείται η σύσταση για έκθεση 75% σε μετοχές, το ήμισυ εκ των οποίων (ήτοι 37,5%), αποτελείται από ευρωπαϊκούς τίτλους.

Οι προβλέψεις της Π&Κ για τα κέρδη του 2004 12 εταιριών

Παράλληλα η Π&Κ Χρηματιστηριακή παραθέτει, μεταξύ άλλων, τις εκτιμήσεις της για την πορεία των κερδών του 2004, στις εταιρίες που παρακολουθεί. Αναλυτικότερα για την Εθνική Τράπεζα προβλέπει προ φόρων & μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη ύψους 548,9 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 5,4%, έναντι του 2003.

Για την Alpha Bank η χρηματιστηριακή εκτιμά αύξηση 29,1% στα προ φόρων & μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη του 2004, στα 529 εκατ. ευρώ, ενώ για το αντίστοιχο μέγεθος της Eurobank προβλέπεται ενίσχυση 41,3%, στα 526,8 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα, πτώση κατά 31,7%, στα 72,9 εκατ. ευρώ προβλέπει για το ανάλογο μέγεθος της Εμπορικής Τράπεζας, ενώ για την Τράπεζα Πειραιώς γίνεται λόγος για άνοδο 29,6% στα προ φόρων & μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη το 2004, έναντι του 2003.

Εξάλλου, ο ΟΤΕ, με βάση τα US GAAP, θα καταγράψει στα προ φόρων & προ δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη του 2004 πτώση 42,2%, στα 541,6 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ η Π&Κ προβλέπει αύξηση στα προ φόρων & μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας της τάξεως του: 215% για τον Τηλέτυπο, 103% για τον ΟΠΑΠ (αποτελέσματα μετά φόρων), 70% για τη Motor Oil, 22,5% για τον Μαίλλη, 25% για την Cosmote (μετά φόρων), και 22,8% για τον Τιτάνα (μετά φόρων)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v