Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Οι τράπεζες ”κλειδί” για τη Σοφοκλέους

Ο τραπεζικός κλάδος παραμένει το ”κλειδί” για την πορεία της Σοφοκλέους τους ερχόμενους μήνες εκτιμά στο Μηνιαίο της report η Εγνατία Finance, όπου παράλληλα συμπληρώνει πως μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2004 η ελληνική αγορά θα κινηθεί με τάσεις συσσώρευσης.

Εγνατία: Οι τράπεζες ”κλειδί” για τη Σοφοκλέους
Ο τραπεζικός κλάδος παραμένει το ”κλειδί” για την πορεία της Σοφοκλέους τους ερχόμενους μήνες, εκτιμά η Εγνατία Finance στο μηνιαίο της report.

Όπως εξηγεί η χρηματιστηριακή οι προοπτικές των τραπεζών παραμένουν ”εξαίσιες”, ενώ σε ό,τι αφορά ενδεχόμενους κινδύνους (όπως η υιοθέτηση των ΔΛΠ) φέρονται να είναι υπό έλεγχο. Ως εκ τούτου, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως παραμένει θετική για τις τραπεζικές μετοχές.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθυμίζει πως στα top picks της παραμένουν οι μετοχές των Εθνικής Τράπεζας, Alpha Bank και Eurobank.

Για το άμεσο διάστημα πάντως, η Εγνατία Finance εκτιμά ότι η αγορά θα κινηθεί με τάσεις συσσώρευσης, μέχρις ότου ανακοινωθούν τα εταιρικά αποτελέσματα του 2004 και οι διοικήσεις δώσουν μια περιγραφή για το outlook των επιχειρήσεων τους όσον αφορά στο 2005.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να παραμείνει ενεργό, παρά το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης έχει φτάσει την τιμή-στόχο που είχε θέσει, των 2.938 μονάδων.

Επισημαίνει πάντως πως δεν προβλέπει ένα ακόμη ράλι για τη Σοφοκλέους στις ερχόμενες εβδομάδες, προσθέτοντας πως οι αποτιμήσεις των μετοχών έχουν διαμορφωθεί σε ”ικανοποιητικά” επίπεδα.

Τέλος, σημειώνεται πως από την υψηλή κεφαλαιοποίηση η χρηματιστηριακή ξεχωρίζει τις μετοχές των Coca-Cola Τρία Έψιλον, ΔΕΗ και Cosmote, ενώ επισημαίνει πως η περίπτωση του ΟΤΕ παραμένει ένα ερωτηματικό στο πλαίσιο των εξελίξεων όσον αφορά στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του Οργανισμού.

Η χρηματιστηριακή αναφέρεται και στις μετοχές των ΟΠΑΠ και Τιτάν, ενώ από τη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει τις μετοχές των Folli Follie, Γερμανού, Motor Oil, Hyatt, ΚΑΕ, Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, Επιχειρήσεις Αττικής, Τεχνικής Ολυμπιακής, Μαίλλη, Φουρλή, Πετζετάκι, Frigoglass, Notos Com και Πλαίσιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v