Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Finance: Βλέπει άνοδο 41% για Μυτιληναίο

Στα 12,7 ευρώ, από 8,42 ευρώ, ορίστηκε σε έκθεση με σημερινή ημερομηνία η νέα τιμή-στόχος της Alpha Finance για το Μυτιληναίο, μετά το deal με το Αλουμίνιο, η οποία είναι κατά 41% υψηλότερη από τα τρέχοντα επίπεδα. Η σύσταση είναι ”Outperform”. H τιμή-στόχος για τη ΜΕΤΚΑ τίθεται στα 7,26 ευρώ.

Alpha Finance: Βλέπει άνοδο 41% για Μυτιληναίο
Στα 12,7 ευρώ, από 8,42 ευρώ, ορίστηκε σε έκθεση με σημερινή ημερομηνία η νέα τιμή-στόχος της Alpha Finance για το Μυτιληναίο, μετά το deal με το Αλουμίνιο, η οποία είναι κατά 41% υψηλότερη από τα τρέχοντα επίπεδα. Η σύσταση για τη μετοχή του Μυτιληναίου είναι ”Outperform”.

Η έκθεση της Alpha Finance, από τις πλέον αισιόδοξες για τον Μυτιληναίο, προβλέπει για το 2004 καθαρά κέρδη ύψους 10,9 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2005 οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 72,03 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις του Μυτιληναίου, σύμφωνα πάντα με τη χρηματιστηριακή, θα διαμορφωθούν στα 497 εκατ. ευρώ το 2004 και το 2005 προβλέπεται να εκτοξευθούν στα 941,9 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, αναθεώρησε ανοδικά κατά 21% την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ στα 7,26 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση ”Outperform”.

Παράλληλα, για τη μετοχή του Αλουμινίου της Ελλάδος η Alpha Finance σε ξεχωριστή έκθεσή της (1/2) θέτει τιμή-στόχο τα 12,88 ευρώ, 2,9% χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, συνιστώντας παράλληλα ”Neutral”.

Αναλυτικότερα, ο όμιλος αναμένεται να επικεντρωθεί στην εγχώρια ενεργειακή αγορά, τονίζει η Αlpha Finance, με τη ΜΕΤΚΑ να έχει ”κερδίσει” την κατασκευή εργοστασίου της ΔΕΗ στο Λαύριο και να διαθέτει ανεκτέλεστο υπόλοιπο 580 εκατ. ευρώ. Επιπροσθέτως η ΜΕΤΚΑ φαίνεται να διαθέτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστριών της, έχοντας την κατάλληλη τεχνογνωσία για την ανάληψη ανάλογων έργων.

Στο μεταξύ, η Αlpha Finance προβλέπει ότι τα προ φόρων κέρδη της ΕΛΒΟ θα ανέλθουν στα 16,3 εκατ. ευρώ το 2004, σημειώνοντας πτώση υψηλότερη του 25%. Παράλληλα η χρηματιστηριακή τονίζει ότι τα ανεκτέλεστα σχετιζόμενα με εξοπλισμούς υπόλοιπα της εταιρίας, αξίας 105 – 125 εκατ. ευρώ, αρκούν για το τρέχον έτος, ενώ ένα νέο ”εξοπλιστικό πρόγραμμα” θα πρέπει να αναμένεται στους επόμενους 3 με 6 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v