Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CSFB: Θετική η συνέχεια για τις ελληνικές τράπεζες

Θετικά θα διατηρηθούν τα θεμελιώδη μεγέθη των ελληνικών τραπεζών και το 2005 εκτιμά η CSFB σε έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο με σημερινή ημερομηνία (31/1/2005). ”Αγαπημένη” της μετοχή η Εθνική. Οι συστάσεις. Οι τιμές-στόχοι. Οι λόγοι που δικαιολογούν κινήσεις ”αγοράς” ή ”πώλησης” των τριών τραπεζικών τίτλων.

CSFB: Θετική η συνέχεια για τις ελληνικές τράπεζες
Θετικά θα διατηρηθούν τα θεμελιώδη μεγέθη των ελληνικών τραπεζών και το 2005 εκτιμά η CSFB σε έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο με σημερινή ημερομηνία (31/1/2005).

Ωστόσο, αναφέρει ο οίκος, οι αποτιμήσεις φαίνονται τώρα ”τεντωμένες” και θεωρεί ότι μια επανάληψη της περσινής τους επίδοσης δεν φαίνεται πιθανή. Η αγαπημένη μετοχή του οίκου όχι μόνο από τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές, αλλά και ανάμεσα στους τίτλους των αναδυόμενων αγορών είναι η Εθνική.

Η CSFB διατηρεί τις τιμές-στόχους 27,1 ευρώ για Εθνική, 23,6 ευρώ για Eurobank και 25,6 ευρώ για Alpha, αλλά και τις συστάσεις (outperform για Εθνική και neutral για τις άλλες δύο).

Ο ξένος οίκος, μεταξύ άλλων, παραθέτει ορισμένους λόγους που δικαιολογούν κινήσεις ”αγοράς” ή ” πώλησης” των μετοχών των Εθνικής, Alpha Bank και Eurobank.

Ειδικότερα, για την Εθνική Τράπεζα μεταξύ των λόγων που δικαιολογούν ”αγορά”, η CSFB εντοπίζει τις ”ισχυρές” προβλέψεις που υπάρχουν όσον αφορά στην απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROE) για την περίοδο 2003-2006 από 13,9% σε 23,2%.

Επίσης, επισημαίνει τις υψηλές προοπτικές που δημιουργεί το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της τράπεζας, αλλά και τη ”δέσμευση” της διοίκησης να δημιουργήσει αξία για τους μετόχους.

Από την άλλη, και όσον αφορά στον λόγο που δικαιολογεί ”πώληση” των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας σύμφωνα με τον ξένο οίκο είναι το γεγονός ότι η αποτίμηση της μετοχής είναι ”απαιτητική”.

Σε ό,τι αφορά τη Eurobank, στους λόγους για ”αγορά” η CSFB επισημαίνει την ”ικανή” διοίκηση, η οποία φέρεται να είναι από τις καλύτερες μεταξύ των μεγάλων τραπεζών.

Παράλληλα, επισημαίνει το γεγονός ότι η τράπεζα έχει εστιάσει την προσοχή της στην αύξηση του μεριδίου αγοράς της μεταξύ των νοικοκυριών, αλλά και στις προοπτικές που υπάρχουν για την απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROE) στα ερχόμενα τρία χρόνια.

”Πώληση” για τη μετοχή της Eurobank, σύμφωνα με τον ξένο οίκο, δικαιολογεί το γεγονός ότι τα περισσότερα ”καλά” νέα συμπεριλαμβάνονται ήδη στην τιμή της μετοχής.

Για την Alpha Bank η CSFB εκτιμά πως λόγοι που δικαιολογούν ”αγορά” της μετοχής αποτελούν αφενός η οικονομική ανάπτυξη της τράπεζας, η οποία έχει υποστηριχθεί από κεφάλαια της Ε.Ε. και αφετέρου επενδυτικά προγράμματα τα οποία προέκυψαν σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από την άλλη, ως λόγους για ”πώληση” εντοπίζει το ενδεχόμενο τα περιθώρια σε ορισμένους τομείς χορηγήσεων της τράπεζας να πιεστούν στο μέλλον, αλλά και το γεγονός ότι ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από των ανταγωνιστών σε μια γοργά αναπτυσσόμενη αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v