ΑΧΕ: ”Mεσαία-μικρά” στο επίκεντρο

Θετικό παραμένει το momentum της αγοράς σύμφωνα με τις χρηματιστηριακές, οι οποίες εκτιμούν πως το ενδεχόμενο διόρθωσης είναι περιορισμένο. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πάντως βρίσκονται οι μετοχές της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΑΧΕ: ”Mεσαία-μικρά” στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά πως το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον σε μετοχές της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης θα διατηρηθεί.

Θετική παραμένει η ψυχολογία των επενδυτών, αναφέρει στο πρωινό της report η Marfin Analysis.

H Proton Securities εκτιμά πως η εγχώρια αγορά θα διατηρήσει την τάση της, με τις μετοχές της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities σημειώνει πως το θετικό momentum της αγοράς θα διατηρηθεί, με την προϋπόθεση όμως ότι τόσο οι επιχειρηματικές εξελίξεις όσο και η πορεία των ξένων αγορών θα το υποστηρίξουν.

Η Εγνατία Finance, από την πλευρά της, σημειώνει πως η ψυχολογία της αγοράς παραμένει θετική, με τη ζήτηση για μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να είναι ”υγιής”. Ως εκ τούτου, το ενδεχόμενο πτωτικής διόρθωσης είναι περιορισμένο, εκτιμά η χρηματιστηριακή.

Από την άλλη όμως εκτιμά ότι περαιτέρω άνοδος του Γενικού Δείκτη θα είναι δύσκολη για την αγορά εάν δεν υπάρξουν νέες επιχειρηματικές εξελίξεις, οι οποίες και θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών, οδηγώντας ταυτόχρονα σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για τα κέρδη.

Επίσης, η Εγνατία Finance επισημαίνει πως οι μετοχές της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, σε μια προσπάθεια να ”προλάβουν” την υψηλή κεφαλαιοποίηση, κίνηση η οποία σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή θα διατηρηθεί για λίγο ακόμη.

Τι έγινε χθες: Σηµαντική άνοδο εμφάνισε χθες η ελληνική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στις μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης, αναφέρει η Marfin Analysis.

Ο Γενικός ∆είκτης έκλεισε 0,69% υψηλότερα, φτάνοντας σε νέο υψηλό των τελευταίων 3,5 ετών, συμπληρώνει η Marfin Analysis, επισημαίνοντας ότι ο FTSE 20 σηµείωσε αύξηση 0,54% οδηγούµενος από τις µετοχές των Alpha Bank (+1,20%), ΟΤΕ (+1,02%) και EFG Eurobank (+0,70%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v