Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 6% και πάλι το ισπανικό 10ετές

Λίγο υψηλότερα του 6% διαμορφώνεται η απόδοση του ισπανικού 10ετούς ομολογου, στη "σκιά" των διαδηλώσεων και των προβλημάτων στις περιφέρειες της χώρας. Στο 5,25% το ιταλικό 10ετές.

Στο 6% και πάλι το ισπανικό 10ετές
Λίγο υψηλότερα του 6% διαμορφώνεται η απόδοση του ισπανικού 10ετούς ομολογου, στη "σκιά" των διαδηλώσεων, της αβεβαιότητας σε ότι αφορά την αύξηση της διάσωσης, αλλά και των προβλημάτων στις περιφέρειες της χώρας. Στο 5,003% διαμορφώνεται η απόδοση του 5ετούς και στο 3,42% του 2ετούς.

Το επιτόκιο που απαιτούν οι επενδυτές για τα ισπανικά 10ετή εκτινάχθηκε πάνω από 25 μονάδες βάσης σήμερα και βρίσκεται πλέον στο υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Σεπτεμβρίου, οπότε ανακοίνωσε η ΕΚΤ το σχέδιο πιθανής παρέμβασης στις αγορές ομολόγων, το οποίο είχε προκαλέσει σημαντική ανακούφιση.

Να σημειωθεί ότι η απόδοση του ιταλικού 10ετούς κινείται στο 5,25%, του γαλλικού στο 2,24%, του πορτογαλικού στο 8,92%, ενώ η απόδοση του ελληνικού ομολόγου λήξεως το 2023 διαμορφώνεται στο 19,04%, του 15ετούς στο 19,28%, του 20ετούς στο 18,34% και του 30ετούς στο 17,96%.


Rajoy: Μόνο αν το κόστος αναχρηματοδότησης μείνει υψηλό θα ζητήσω διάσωση

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός της χώρας Mariano Rajoy εμφανίστηκε έτοιμος να αναζητήσει ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ισπανία τονίζοντας όμως ότι αυτό θα γίνει μόνο εάν το κόστος αναχρηματοδότησης του χρέους παραμείνει πολύ υψηλό για μεγάλο χρονικό διάστημα, μεταδίδει το Reuters.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει ένα νέο ανεξάρτητο δημοσιονομικό θεσμό που θα παρακολουθεί τις προσπάθειες της Ισπανίας για την μείωση του ελλείμματος και του χρέους, στο πλαίσιο των νέων δομικών μεταρρυθμίσεων που αναμένεται να αποκαλύψει αυτήν την εβδομάδα.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω 100% ότι θα ζητήσω αυτή τη διάσωση», δήλωσε στην Wall Street Journal.

Συνεχίζει η κατρακύλα της οικονομίας

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τηλεγραφήματα των διεθνών πρακτορείων, η κεντρική τράπεζα της Ισπανίας δήλωσε ότι τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το ισπανικό ΑΕΠ συνέχισε να διολισθαίνει «με ισχυρό ρυθμό» και στο γ΄ τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v