Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις επενδυτικές ποντάρει η Π&Κ

Προς τις εταιρίες επενδύσεων στρέφεται η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, όπως αναφέρει στο εβδομαδιαίο report της με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου, καθώς εκτιμά πως οι αποτιμήσεις των μετοχών έχουν ”διογκωθεί”. Ξεχωρίζει τις Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου και Global.

Στις επενδυτικές ποντάρει η Π&Κ
”Διογκωμένες” είναι οι αποτιμήσεις αναφέρει στο εβδομαδιαίο report της η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 2005 και τίτλο ”Μάλλον θα στοιχηματίζαμε σε εταιρίες επενδύσεων”.

Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, οι εισροές κεφαλαίων συντηρούν τόσο τη μεσαία όσο και τη μικρότερη κεφαλαιοποίηση, επισημαίνοντας ότι ο FTSE-40 έχει καταγράψει ήδη κέρδη 7% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα.

Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνει πως δεδομένων των υψηλών αποτιμήσεων οι επενδυτές θα πρέπει να συνεκτιμήσουν τους κινδύνους που ενδέχεται να προκύψουν.

Στον αντίποδα, συμπληρώνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, προτιμάει τις επιχειρήσεις επενδύσεων, και συγκεκριμένα εκείνες που διαπραγματεύονται με discount σε σχέση με την εσωτερική τους αξία.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή ξεχωρίζει αρχικά την Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου (η μετοχή της οποίας διαπραγματεύεται με discount 9% σε σχέση με την εσωτερική της αξίας), αλλά και την Global New Europe Fund (που διαπραγματεύεται με discount 17% σε σχέση με την εσωτερική της αξία).

Η χρηματιστηριακή, αναφερόμενη και στις εξελίξεις της εβδομάδας που πέρασε, σχολιάζει μεταξύ άλλων την απόκτηση της βουλγαρικής Eurobank από την Τράπεζα Πειραιώς, την οποία και χαρακτηρίζει ”θετική” κίνηση, αν και όπως επισημαίνει ουσιαστικές επιδράσεις θα φανούν μακροπρόθεσμα.

Από την άλλη, αναφέρεται και στις νέες μετοχές της Intracom που ξεκίνησαν τη διαπραγμάτευση από τη Δευτέρα, σε συνέχεια του προγράμματος stock options της εταιρίας, σημειώνοντας πως είναι αρνητική λόγω του μεγάλου discount που προσφέρθηκαν οι μετοχές.

Συμπληρώνει, όμως, πως οι αρνητικές επιδράσεις στη μετοχή της Intracom απορροφήθηκαν κυρίως στα τέλη του 2002 - αρχές του 2003, όταν είχε υλοποιηθεί το 65% του stock options.

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου, η Π&Κ διατηρεί την άποψή της για τοποθέτηση κατά 75% σε μετοχικούς τίτλους, με τους μισούς (ήτοι το 37,5%) να περιλαμβάνουν ευρωπαϊκές μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v