Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Νέες τιμές για ΟΠΑΠ, Hyatt, Intralot

Τη μετακύλιση θέσεων από τις μετοχές των ΟΠΑΠ και Intralot στη μετοχή της Hyatt, η οποία αποτελεί top pick της, συνιστά η Citigroup σε ανάλυσή της για τον εγχώριο κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, με ημερομηνία 24 Ιανουαρίου 2005.

Citigroup: Νέες τιμές για ΟΠΑΠ, Hyatt, Intralot
Τη μετακύλιση θέσεων από τις μετοχές των ΟΠΑΠ και Intralot στη μετοχή της Hyatt, συνιστά η Citigroup σε ανάλυσή της για τον εγχώριο κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, με ημερομηνία 24 Ιανουαρίου 2005.

Ο ξένος οίκος εκτιμά πως έφτασε η ώρα για αποκόμιση κερδών, ιδιαίτερα όσον αφορά στην Intralot, καθώς η μετοχή φέρεται να είναι ”ιδιαίτερα ακριβή”, ενώ συμπληρώνει πως καθώς η Hyatt υστέρησε έναντι των άλλων ομοειδών επιχειρήσεων στο 2004, οι μετοχές της αναμένεται να επωφεληθούν εντός του 2005 με βάση μια σειρά παραγόντων που αναμένεται να αποτελέσουν καταλύτες.

Συγκεκριμένα, η Citigroup αναφέρεται στο νέο καθεστώς φορολόγησης των επιχειρήσεων αφενός και αφετέρου στην υψηλότερη αποτίμηση του Καζίνο της Πάρνηθας.

Εξάλλου, η μετοχή της Hyatt αποτελεί top pick για την Citigroup, μεταξύ των ελληνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών.

Σε ό,τι αφορά τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Citigroup εκτιμά πως είναι ”πλήρως αποτιμημένη”.

Ωστόσο, προχώρησε σε αύξηση της τιμής-στόχου στα 19,2 ευρώ, από τα 18 ευρώ, λόγω της μεθόδου DCF (μοντέλου προεξόφλησης ταμειακών ροών) και των αυξημένων εκτιμήσεων αναφορικά με τα κέρδη του Οργανισμού, όπως εξηγεί, διατηρώντας όμως τη σύσταση ”hold”.

Την ίδια στιγμή ο ξένος οίκος αναθεώρησε ανοδικά την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Hyatt στα 10,6 ευρώ από τα 9,3 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση ”buy”, ενώ αύξησε και την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Intralot στα 18 ευρώ από τα 17 ευρώ, υποβαθμίζοντας ωστόσο τη σύσταση σε ”sell” από ”hold”.

Η Citigroup σημειώνει πως η υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Intralot, παρά την αύξηση της τιμής-στόχου, οφείλεται στην αποτίμηση της μετοχής, ενώ εκτιμά πως όλα τα ”θετικά νέα” σχετικά με την επεκτατική πολιτική της εταιρία συμπεριλαμβάνονται ήδη στην τιμή της μετοχής.

Σημειώνεται πως με βάση τις χθεσινές (24 Ιανουαρίου 2005) τιμές κλεισίματος η μετοχή του ΟΠΑΠ έκλεισε στα 20,4 ευρώ, η μετοχή της Hyatt στα 9,8 ευρώ και η μετοχή της Intralot στα 20,96 ευρώ.

Σχετικά με τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών γενικότερα η Citigroup εκτιμά πως η δυναμική του θα εξακολουθήσει την ερχόμενη πενταετία, αν και εκτιμά πως αυξάνεται το ρίσκο της άρσης του ελέγχου από το κράτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v