ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης

Με τάσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, ενώ μερίδα αναλυτών δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο κινήσεων αποκόμισης κερδών. Το αγοραστικό ενδιαφέρον πάντως φέρεται να συντηρείται.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν τάσεις αποκόμισης κερδών κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, σε συνέχεια της πτώσης που κατέγραψαν χθες οι αμερικανικές αγορές, επισημαίνει η Marfin Analysis.

Η Εγνατία Finance εκτιμά πως οι τάσεις συσσώρευσης που επικρατούν στην αγορά θα διατηρηθούν βραχυπρόθεσμα, καθώς –όπως εξηγεί– οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις γύρω από το Aσφαλιστικό των τραπεζών αφενός και αφετέρου γύρω από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ΟΤΕ, ενώ ταυτόχρονα βρίσκονται και εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2004.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως οι ξένες αγορές είναι υποστηρικτές της τάσης συσσώρευσης, αν και επισημαίνει πως η Σοφοκλέους έχει τη δυνατότητα να υπεραποδώσει μεσοπρόθεσμα.

Εξάλλου και η Proton Securities εκτιμά πως το πλέον πιθανό σενάριο για τη σημερινή πορεία της αγοράς είναι κινήσεις συσσώρευσης, ενώ παράλληλα σημειώνει πως με βάση τις εκτιμήσεις της οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα.

Η Σίγμα Securities από την πλευρά της εκτιμά πως τα προγράμματα αναδιάρθρωσης, αλλά και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και με τους διαγωνισμούς για τη δημόσια έργα αναμένεται να συντηρήσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον στην αγορά.

Τι έγινε χθες: Ανοδικά κινήθηκε η ελληνική αγορά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,29%, με τον FTSE-20 να ενισχύεται κατά 0,12% και τις μετοχές των EFG Eurobank (+1,22%), Ελληνικών Πετρελαίων (+2,38%) και Ελληνικής Τεχνοδοµικής (+4,92%) να σηµειώνουν τις καλύτερες αποδόσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v