Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Praxis: ”Εύθραυστη η αισιοδοξία της αγοράς”

Επιφυλακτική εμφανίζεται η Praxis International στο εβδομαδιαίο της report (24/1) σχετικά με την πορεία της αγοράς και ειδικότερα του τραπεζικού κλάδου, καθώς, όπως εξηγεί, οι μετοχές των τραπεζών βρίσκονται σε υπερτιμημένη περιοχή. Οι επενδυτικές επιλογές.

Praxis: ”Εύθραυστη η αισιοδοξία της αγοράς”
Τις επιφυλάξεις της για την αισιοδοξία που επικρατεί στην αγορά και συγκεκριμένα στον τραπεζικό κλάδο εκφράζει η Praxis International στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 24 Ιανουαρίου 2005.

Όπως εξηγεί η χρηματιστηριακή ο λόγος οφείλεται στο γεγονός ότι οι αποτιμήσεις για τον κλάδο των τραπεζών βρίσκονται σε υπερτιµηµένη περιοχή.

Παράλληλα, η Praxis International αναφέρεται και στις ανησυχίες που έχει εκφράσει η Τράπεζα της Ελλάδος για την επέκταση στη λιανική τραπεζική.

Επισημαίνει δε πως η αισιοδοξία που επικρατεί στην αγορά είναι ιδιαίτερα εύθραυστη, αφού τόσο σε µακροοικονοµικό όσο και σε µικροοικονοµικό επίπεδο υπάρχουν σηµαντικές ανασφάλειες, ενώ το κλίµα διατηρείται ”ζεστό” λόγω των επικείµενων ιδιωτικοποιήσεων που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση.

Η Praxis International σημειώνει πως σε μικροοικονοµικό επίπεδο η µεγαλύτερη ανησυχία της σχετίζεται με τις επιδράσεις της εφαρµογής των ∆ιεθνών Προτύπων Χρηµατοοικονοµικής Πληροφόρησης στα αποτελέσµατα του α΄ τριµήνου 2005.

Τέλος, σημειώνεται πως στις κυριότερες επενδυτικές επιλογές της χρηματιστηριακής περιλαµβάνονται οι: Coca Cola 3E, Γερµανός, Hyatt, Intralot, Kleemann, Inform Λύκος, Σαράντης, Μυτιληναίος, Sprider και Jumbo.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v