Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Προς ανοδική αναθεώρηση τιμής-στόχου ΓΔ

Σε προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τον Γενικό Δείκτη θα προχωρήσει η Εγνατία Finance η οποία στο εβδομαδιαίο της report παράλληλα αναφέρει πως μεσοπρόθεσμα το πλέον πιθανό σενάριο για την πορεία της αγοράς είναι οι τάσεις συσσώρευσης.

Εγνατία: Προς ανοδική αναθεώρηση τιμής-στόχου ΓΔ
Σε προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τον Γενικό Δείκτη θα προχωρήσει η Εγνατία Finance η οποία εκτιμά πως μεσοπρόθεσμα το πλέον πιθανό σενάριο για την πορεία της αγοράς είναι οι τάσεις συσσώρευσης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο της report, μέσα στις 14 συνεδριάσεις του Ιανουαρίου ο Γενικός Δείκτης έχει σχεδόν φτάσει στην τιμή στόχο των 2.938 μονάδων που είχε θέσει για το σύνολο του 2005, στα μέσα Δεκεμβρίου, καθοδηγούμενος κυρίως από τις τοποθετήσεις των ξένων σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Όπως συμπληρώνει η Εγνατία Finance θα προχωρήσει σε προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τον Γενικό Δείκτη, λόγω της βαθμιαίας μετακύλησης του σημείου αναφοράς για τις αποτιμήσεις στο 2006 όσον αφορά στις τράπεζες και στο 2005 όσον αφορά στις υπόλοιπες μετοχές που περιλαμβάνονται στο universe list.

Για τις τραπεζικές μετοχές η χρηματιστηριακή προβλέπει 8%-15% υψηλότερες τιμές – στόχους, ενώ για τους υπόλοιπους τίτλους του universe list, προβλέπει ανοδική αναθεώρηση της τάξεως του 6%-8%.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αναφέρεται και στις μετοχές εκείνες που ”προτιμάει”.

Συγκεκριμένα, από τον τραπεζικό κλάδο συνεχίζει να ξεχωρίζει τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας (για την οποία έχει θέσει την τιμή-στόχο των 26 ευρώ και σύσταση ”hold”), της Eurobank (με τιμή-στόχο τα 25 ευρώ και ”hold”) και της Alpha Bank (με τιμή-στόχο τα 28,4 ευρώ και σύσταση ”accumulate”).

Επίσης, αναφέρει πως η μετοχή της Coca – Cola Τρία Έψιλον αποτελεί το top pick της μεταξύ των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, από πλευράς αποτίμησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v