Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

M.Stanley: Η Ευρώπη θα δώσει λεφτά και χρόνο

Η ομάδα Sovereign Credit της Morgan Stanley εκτιμά ότι ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ σε μεγάλο βαθμό έχει αποτιμηθεί στις τρέχουσες τιμές των ομολόγων. Προτείνει θέσεις long.

M.Stanley: Η Ευρώπη θα δώσει λεφτά και χρόνο
Η ομάδα Sovereign Credit της Morgan Stanley εκτιμά ότι ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ σε μεγάλο βαθμό έχει αποτιμηθεί στις τρέχουσες τιμές των ομολόγων και η σχέση risk-reward (κινδύνου - ανταμοιβής) είναι πιο ισορροπημένη στα σημερινά επίπεδα.

Μάλιστα, αναζητά τους καταλύτες για την περαιτέρω σταθερή ανοδική πορεία των τιμών και προτείνει θέσεις long, υπό την προϋπόθεση της θετικής έκβασης της αξιολόγησης από την τρόικα.

Η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα για να ελέγξει κατά πόσον η Ελλάδα έχει συμμορφωθεί με τα αιτήματα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής λιτότητας.

Σε γενικές γραμμές, η M.S. περιμένει ότι οι επίσημοι δανειστές θα ασκήσουν σημαντική πίεση στην Ελλάδα, ωστόσο, στον βαθμό που γίνεται προσπάθεια και έχει επιτευχθεί αξιοπρεπής πρόοδος περιμένει επίσης χαμηλότερα επιτόκια στο ελληνικό δάνειο, μεγαλύτερη διάρκεια και ίσως και κάποιες αλλαγές στην πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η M.S. εξηγεί ότι διατηρεί αυτήν την άποψη επειδή υπάρχει τώρα μια ελληνική κυβέρνηση πρόθυμη να συνεργαστεί με την Ευρώπη, η οποία δεν εστιάζει στη χρεοκοπία ή στην έξοδο από την ευρωζώνη. Έτσι, η Ευρώπη, η οποία γνωρίζει ότι είναι πολλά αυτά που διακυβεύονται εδώ, κατά πάσα πιθανότητα θα συμφωνήσει.

«Παρότι υπάρχουν πολλά σημεία με αβεβαιότητα και το χρονοδιάγραμμα επίσης είναι ιδιαίτερα αβέβαιο, θα περιμέναμε αυτήν τη διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης και συζήτησης γύρω από επίσημη συμμετοχή του δημόσιου τομέα (OSI) να επιταχυνθεί το φθινόπωρο», εκτιμά η M.S.

Η Morgan Stanley εδώ και καιρό αναμένει κάποιας μορφής ήπιο OSI εφόσον η Ελλάδα έχει συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις εκ των προτέρων. Ωστόσο, προσδοκά και κάτι περισσότερο: θα δοθεί πολύ περισσότερος χρόνος και ως εκ τούτου και χρήματα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, παρόλο που είναι πιθανό οι παραπάνω εξελίξεις να συναντήσουν αντιστάσεις, αλλά έτσι κι αλλιώς η διαδικασία είναι απίθανο να είναι ομαλή.

Η M.S. έχει αναθεωρήσει πτωτικά τις προβλέψεις της για την ύφεση της χώρας μας το 2013 στο -3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v