Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Υποβάθμιση από Goldman Sachs σε ”in-line”

Σε ”in-line” από ”outperform” υποβάθμισε η Goldman Sachs τη σύσταση για τη μετοχή της Cosmote, λόγω της αποτίμησης της τιμής της μετοχής σε συνέχεια της υπεραπόδοσης που κατέγραψε στο διάστημα Δεκεμβρίου - Ιανουαρίου.

Cosmote: Υποβάθμιση από Goldman Sachs σε ”in-line”
Σε ”in-line” από ”outperform” υποβάθμισε η Goldman Sachs τη σύσταση για τη μετοχή της Cosmote, όπως αναφέρει ο ξένος οίκος σε ανάλυσή του για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο με ημερομηνία 17 Ιανουαρίου 2005.

Όπως εξηγεί η Goldman Sachs η υποβάθμιση της σύστασης οφείλεται στην αποτίμηση της μετοχής της Cosmote, όπως αυτή διαμορφώθηκε ύστερα από το διάστημα Δεκεμβρίου - Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον ξένο οίκο η μετοχή της Cosmote διαπραγματεύεται με σημαντικό premium τόσο σε σχέση με τη ”δίκαιη τιμή” της όσο και έναντι των ομοειδών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, η μετοχή διαπραγματεύεται 15,4 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005, σύμφωνα με την Goldman Sachs που παράλληλα τονίζει πως οι προοπτικές της μετοχής είναι μεταξύ των χαμηλότερων του κλάδου.

Ειδικότερα, ο ξένος οίκος προβλέπει πως τα EBITDA της Cosmote θα παρουσιάσουν μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 3,6% την περίοδο 2004-2007, με τα κέρδη ανά μετοχή να ενισχύονται την ίδια στιγμή κατά 3,9% (σε μέση ετήσια βάση), σε σχέση με 9,1% και 12,9% του ευρωπαϊκού μέσου όρου αντίστοιχα.

Ωστόσο, η Goldman Sachs επισημαίνει πως η μετοχή της θυγατρικής του ΟΤΕ δεν αναμένεται να υποαποδώσει έναντι του κλάδου, παρά το προφανές premium, λόγω της πιθανότητας που υπάρχει για αγορά των μειοψηφιών από πλευράς ΟΤΕ ή της ενδεχόμενης επαναγοράς ιδίων μετοχών από την ίδια την Cosmote.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v