Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Πώς αποτιμά 10 ελληνικές εισηγμένες

Με έναν καταιγισμό εκθέσεων (17/1) η HSBC παραθέτει, μεταξύ άλλων, εκτιμήσεις και σχόλια για 10 ελληνικές εισηγμένες εταιρίες. Δείτε παράλληλα τις αποτιμήσεις και τις τιμές-στόχους.

HSBC: Πώς αποτιμά 10 ελληνικές εισηγμένες
Με έναν καταιγισμό εκθέσεων (17/1) η HSBC παραθέτει, μεταξύ άλλων, εκτιμήσεις, σχόλια και τιμές-στόχους για 10 ελληνικές εισηγμένες εταιρίες.

Αναλυτικότερα, στα 29 ευρώ θέτει τη δίκαιη τιμή για τη μετοχή της Alpha Bank η HSBC, εκτιμώντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης κερδών ανά μετοχή για τα έτη 2003–2006 της τάξεως του 22%.

Εξάλλου, για τη μετοχή της Cosmote η δίκαιη τιμή τίθεται στα 16,6 ευρώ, ενώ η HSBC θεωρεί ότι μια πιθανή απορρόφηση της εταιρίας από τον ΟΤΕ θα έχει νόημα οικονομικά και στρατηγικά, τονίζοντας ότι το σημείο-”κλειδί” είναι ο χρόνος υλοποίησης του ”deal”.

Στο μεταξύ, στα 27 ευρώ θέτει ο διεθνής οίκος τη δίκαιη τιμή για τη μετοχή των Folli Follie, τονίζοντας παράλληλα ότι η εταιρία πρέπει να δουλέψει περισσότερο το ζήτημα της ”επενδυτικής εμπιστοσύνης”.

Δίκαιη τιμή τα 27,7 ευρώ θέτει για τον Γερμανό η HSBC, θεωρώντας ότι η εταιρία διαθέτει μεσοπρόθεσμα σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Στο μεταξύ, ο διεθνής οίκος βλέπει στα 10,7 ευρώ τη μετοχή της Hyatt, ενώ προβλέπει ότι το Καζίνο της Πάρνηθας θα αποτελέσει τη λοκομοτίβα της ανάπτυξης για την εταιρία.

Εξάλλου, στα 17,8 ευρώ τίθεται η δίκαιη τιμή για τη μετοχή των ΚΑΕ, ενώ τονίζεται ότι η υψηλή ρευστότητα που διαθέτει η εταιρία θα ευνοήσει τα όποια μελλοντικά επενδυτικά της πλάνα.

Παράλληλα, στα 6,5 ευρώ βλέπει τη μετοχή της METKA, ενώ εκτιμά ότι οι συμφωνίες με τη ΔΕΗ αλλά και το deal με το Αλουμίνιον της Ελλάδος θα εκτοξεύσουν τα κέρδη της εταιρίας κατά 40% το 2005.

Στα 376,3 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας το 2004, εκτιμά η HSBC, ενώ η δίκαιη τιμή για τη μετοχή τίθεται στα 27,2 ευρώ.

Εξάλλου, στα 3,08 ευρώ τίθεται η τιμή-στόχος για τη μετοχή του Πετζετάκι, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας θα ανέλθουν στα 0,37 ευρώ το 2006.

Στα 26,5 ευρώ ”βλέπει” τη μετοχή της Τιτάν η HSBC. Παράλληλα, ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι οι κύριες αγορές ανάπτυξης για την εταιρία θα είναι η Μέση Ανατολή, η Ανατολική Ευρώπη και οι ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v