Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Στις 6 &7 Σεπτεμβρίου το 7ο Ετήσιο Roadshow

Θετικά απάντησαν τελικώς όλες οι τράπεζες στο 7ο Ετήσιο Roadshow ελληνικών επιχειρήσεων που διοργανώνει το ΧΑ στο Λονδίνο στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου. Ακολουθεί δεύτερη αντίστοιχη διοργάνωση στη Νέα Υόρκη.

XA: Στις 6 &7 Σεπτεμβρίου το 7ο Ετήσιο Roadshow
Θετικά απάντησαν τελικώς όλες οι τράπεζες (Eθνική, Αlpha, Eurobank, Πειραιώς και Κύπρου) στο 7ο Ετήσιο Roadshow Ελληνικών Επιχειρήσεων που διοργανώνει το Χ.Α. στο Λονδίνο στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.

Σε 27 ανέρχονται έως τώρα οι εταιρείες που αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου. Πέραν των προαναφερθεισών τραπεζών, θα συμμετάσχουν σχεδόν όλες οι υπόλοιπες εταιρείες που περιλαμβάνονται στον FTSE/ASE 20 (με εξαίρεση την Coca Cola) αλλά και κάποιες ακόμα της μεσαίας κεφαλαιοποίησης όπως ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, Frigoglass και Σαράντης.

Ο αριθμός συναντήσεων που έχουν ήδη προγραμματιστεί με εκπροσώπους ξένων funds και στελέχη των ελληνικών εταιρειών είναι υψηλός, κυμαίνεται στην ουσία στα επίπεδα των προηγούμενων δύο ετών, ωστόσο μειωμένος εμφανίζεται ο αριθμός των funds που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επαφές με τους επικεφαλής των επιχειρήσεων.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, και συγκεκριμένα από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου, το χρηματιστήριο θα πραγματοποιήσει ανάλογο roadshow στη Νέα Υόρκη, με πιθανότατη συμμετοχή και μη εισηγμένων εταιρειών, οι οποίες προέρχονται από κλάδους για τους οποίους έχει διαπιστωθεί ενδιαφέρον από το εξωτερικό.

Επιπλέον, θα υπάρξει και δεύτερο σκέλος, πέραν των one to one meetings, που θα περιλαμβάνει συνέδριο με τη συμμετοχή εκπροσώπων της κυβέρνησης

Μεγάλο μέρος της επενδυτικής κοινότητας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη επομένως είναι σημαντικό οι fund managers που έχουν την έδρα τους εκεί να αποκτήσουν μία άμεση επαφή με τις ελληνικές επιχειρήσεις. "Προφανώς, σε αυτήν την κρίσιμη για την ελληνική οικονομία συγκυρία, η εξωστρέφεια των εταιρειών μας έχει ιδιαίτερη σημασία", δηλώνει στο Euro2day ο πρόεδρος του Χ.Α., Σωκράτης Λαζαρίδης.

Υπενθυμίζεται ότι στο περυσινό 3ο roadshow της ΕΧΑΕ στις ΗΠΑ είχαν συμμετάσχει 15 εισηγμένες εταιρείες και κατά τη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιήθηκαν περίπου 300 συναντήσεις με 85 fund managers και εκπροσώπους των επιχειρήσεων. Αντίστοιχα, στο περυσινό roadshow του Λονδίνου πραγματοποιήθηκαν περί τις 500 συναντήσεις με 160 fund managers τα οποία έχουν υπό διαχείριση κεφάλαια που ξεπερνούν τα 2,5 τρισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v