Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merrill Lynch: Οι επιπτώσεις των ΔΛΠ στις τράπεζες

Μείωση κατά 29,03% θα υποστούν τα βασικά εποπτικά κεφάλαια (Tier 1) της Εμπορικής Τράπεζας, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης για την Εθνική προβλέπεται να μειωθεί κατά κατά 10,39%, αναφέρει η Merrill Lynch σε έκθεσή της (13/1) για την υιοθέτηση των ΔΛΠ από τις ευρωπαικές τράπεζες. Τιμή- στόχος τα 33,5 ευρώ για την Alpha.

Merrill Lynch: Οι επιπτώσεις των ΔΛΠ στις τράπεζες
Τις επιδράσεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες από τη μετάβαση στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Merrill Lynch σε έκθεσή της με τίτλο ”Εuropean Banks & IAS, A Refresher” (13/1).

Για τις εγχώριες τράπεζες, και συγκεκριμένα την Εθνική Τράπεζα, εκτιμάται ότι η υιοθέτηση των ΔΛΠ θα μειώσει κατά 10,39% τα βασικά εποπτικά κεφάλαιά της (Tier 1), ενώ ο αντίστοιχος δείκτης για την Εμπορική προβλέπεται να επιβαρυνθεί κατά 29,03%. Η Alpha Bank, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις του διεθνούς οίκου, θα ”δει” τα Tier 1 κεφάλαιά της να μειώνονται κατά 6,18%.

Εξάλλου, η Merrill Lynch εκτιμά ότι η μετάβαση στα ΔΛΠ θα ενισχύσει την καθαρή αξία ενεργητικού της Eurobank κατά 17,81%, ενώ θα συρρικνώσει κατά 26,08% το αντίστοιχο μέγεθος της Εμπορικής.

Εν τω μεταξύ, στην έκθεση του διεθνούς οίκου η τιμή-στόχος για τη μετοχή της Alpha Bank τίθεται στα 33,5 ευρώ.

Εξάλλου, ο διεθνής οίκος επισημαίνει ότι μια μείωση των ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα μας, με αφορμή τις προσπάθειες της κυβέρνησης να συρρικνώσει τα ελλείμματα, ίσως να οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης για επιχειρηματικά δάνεια, μεταξύ άλλων, ”κίνδυνο” με τον οποίο πιθανόν να βρεθούν αντιμέτωπες τόσο η Εθνική Τράπεζα όσο και η Alpha Bank.

Η Εθνική έκλεισε τη συνεδρίαση της 13ης Ιανουαρίου στα 26,1 ευρώ, η Alpha Bank στα 26,8 ευρώ, η Eurobank στα 25,9 ευρώ και η Εμπορική στα 24,52 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v