Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕΠΑΜΑ: Επίσημη παρουσίαση προγράμματος σπουδών

Η CIF θυγατρική εταιρία του ομίλου Profile και η Ελληνική Ένωση Πιστοποιημένων Αναλυτών Μετοχών και της Αγοράς (ΕΕΠΑΜΑ) διοργάνωσαν χθες 12 Ιανουαρίου 2005 στο ξενοδοχείο N.J.V. ATHENS PLAZA επίσημη παρουσίαση του προγράμματος σπουδών που οδηγεί στις εξετάσεις απόκτησης του Διεθνούς Επαγγελματικού Τίτλου Πιστοποίησης Certified International Investment Analyst.

ΕΕΠΑΜΑ: Επίσημη παρουσίαση προγράμματος σπουδών
Η CIF θυγατρική εταιρία του ομίλου Profile και η Ελληνική Ένωση Πιστοποιημένων Αναλυτών Μετοχών και της Αγοράς (ΕΕΠΑΜΑ) διοργάνωσαν χθες 12 Ιανουαρίου 2005 στο ξενοδοχείο N.J.V. ATHENS PLAZA επίσημη παρουσίαση του προγράμματος σπουδών που οδηγεί στις εξετάσεις απόκτησης του Διεθνούς Επαγγελματικού Τίτλου Πιστοποίησης Certified International Investment Analyst.

Οι κ.κ. Κωνσταντίνος Βέργος Πρόεδρος της ΕΕΠΑΜΑ, Θεόδωρος Κρίντας Chief Financial Officer της Profile και Κωνσταντίνος Χατζάκης Γενικός Διευθυντής της CIF, παρουσίασαν τον θεσμό της επαγγελματικής πιστοποίησης στην ειδικότητα του χρηματοοικονομικού αναλυτή C.I.I.A. ® στην Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες διεξαγωγής του προγράμματος σπουδών και τις προϋποθέσεις παρακολούθησης του κύκλου εκπαίδευσης.

Ο πρώτος κύκλος προετοιμασίας θα ξεκινήσει στις 1 Φεβρουαρίου 2005. Εγγραφές θα γίνουν δεκτές μέχρι και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου (πληροφορίες στην CIF-Υπεύθυνος Δρ.Κ.Χατζάκης).

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Χατζάκης ανέφερε ότι η προετοιμασία για τα σεμινάρια CIIA® ξεκινάει στις 2 Φεβρουαρίου, τα σεμινάρια διαθέτουν 3 κύκλους προετοιμασίας (National Foundation και Final Level) με καταληκτική ημερομηνία εξετάσεων γιά το Final Level (κοινή για Ευρώπη, ΗΠΑ και Λατινική Αμερική) στις 16 Σεπτεμβρίου 2005, ενώ ο επόμενος κύκλος θα ολοκληρώνεται με καταληκτική ημερομηνία εξετάσεων τις 10 Μαρτίου 2006. Δεκτοί θα γίνουν για τις τελικές εξετάσεις επαγγελματίες κάτοχοι πτυχίου ή / και μεταπτυχιακού με τριετή εξειδικευμένη προϋπηρεσία στον χρηματοοικονομικό χώρο (Χρηματιστηριακές & Επενδυτικές εταιρίες, Εποπτικά οργανα Χρηματιστηρίου και Τραπεζών, Τραπεζο-ασφαλιστικός τομέας, Εταιρίες παροχής υπηρεσιών και συμβουλών).

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Παναγιώτης Παπουτσής, Αντιπρόεδρος της Profile και Διαχειριστής της CIF, και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων (Χρηματιστήριο Αθηνών, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Ένωση θεσμικών Επενδυτών, Σύνδεσμος Εισηγμένων Εταιριών, Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών, ΣΕΔ, HIRI).

Στην εκδήλωση αναγνώστηκε επιστολή του προέδρου του ΧΑ κου Σπυρίδωνος Καπράλου όπου αναφέρθηκε ότι ”Το να διαθέτουν τα στελέχη και επαγγελματίες του Ελληνικού χώρου διεθνή πιστοποίηση πριν από λίγα χρόνια εθεωρείτο πολυτέλεια. Σήμερα είναι αναγκαιότητα. Γι αυτό είναι άξια συγχαρητηρίων η προσπάθεια της Ελληνικής Ένωσης Πιστοποιημένων Αναλυτών, με την διοργάνωση και επέκταση της διεθνώς καθιερωμένης πιστοποίησης Certified International Investment Analyst ® και στην Ελλάδα”.

Εκ μέρους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς παρέστη, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής του Τμήματος Πιστοποίησης, Δρ. Χαράλαμπος Μερτζάνης που ανέφερε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναγνωρίζει την διεθνή πιστοποίηση CIIA, καθώς εξαιρεί τους κατόχους της πιστοποίησης CIIA από εξετάσεις πιστοποίησης της ΕΚ γιά την ειδικότητα του αναλυτού, ενώ εξήρε την πρωτοβουλία διοργάνωσης του πιστοποιητικού στην Ελλάδα αναφέροντας παράλληλα ότι υπό τις νέες θεσμικές συνθήκες στην Ελλάδα (νόμος κατάχρησης αγοράς, υπό διαμόρφωση απόφαση ΕΚ γιά αναλυτές) και το εξωτερικό (νέα ISD) ο ρόλος των αναλυτών αναβαθμίζεται κάτι το οποίο συνάδει με τις ανάγκες για τα υψηλά standards του πιστοποιητικού CIIA.

Εκ μέρους του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών(ΣΜΕΧΑ) παρέστη ο Γενικός Γραμματέας κος Μιχαήλ Καραμανώφ ο οποίος ανέφερε ότι ο ΣΜΕΧΑ στηρίζει ολόψυχα την προσπάθεια αναβάθμισης του θεσμού της πιστοποίησης μέσω της διεθνούς πιστοποίησης CIIA.

Eκ μέρους του Συνδέσμου Επενδυτών (ΣΕΔ) παρέστη ο Πρόεδρος κος Χαράλαμπος Εγγλέζος, ο οποίος χαιρέτησε την πρωτοβουλία και δεσμεύτηκε για προώθηση και από τον διαδικτυακό χώρο του ΣΕΔ πρωτοβουλιών της ΕΕΠΑΜΑ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παρέστησαν εκ μέρους της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ) ο Γενικός Γραμματέας κος Παναγιώτης Καβουρόπουλος, εκ μέρους του Συνδέσμου Εισηγμένων Εταιριών (ΣΕΙΣΕΤ) η Γενική Διευθύντρια κα Αγγελική Πετρουλάκη και εκ μέρους των IROs (HIRI) ο Πρόεδρος Νικόλαος Ντέμος .

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες για το πιστοποιητικό CIIA® μπορούν να ανατρέξουν στον διαδικτυακό χώρο της Ένωσης Πιστοποιημένων Αναλυτών www.hacsa.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v