ΑΧΕ: Συνέχεια ενδιαφέροντος για blue chips

Στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και ειδικότερα στους τραπεζικούς τίτλους εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα παραμείνει το ενδιαφέρον των επενδυτών, ενώ σε ό,τι αφορά τη γενικότερη ψυχολογία της αγοράς οι αναλυτές εκτιμούν πως εξακολουθεί να είναι θετική.

ΑΧΕ: Συνέχεια ενδιαφέροντος για blue chips
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η πορεία των διεθνών αγορών είναι σημαντική για τη διαμόρφωση της τάσης στη Σοφοκλέους μεσοπρόθεσμα, αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ.

Στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και κυρίως στους τραπεζικούς τίτλους παραμένει το ενδιαφέρον των επενδυτών, σύμφωνα με τη Marfin Analysis.

Θετική παραμένει η ψυχολογία των επενδυτών στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά σύμφωνα με την Proton Securities, που σημειώνει πως το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης είναι περιορισμένο.

Σύμφωνα με την Proton Securities, η μετοχή του ΟΤΕ και των τραπεζών θα εξακολουθήσουν να είναι στο επίκεντρο.

Η ”αγοραστική” όρεξη για τραπεζικές μετοχές και για άλλους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης εξακολουθεί, σύμφωνα με την Εγνατία Finance, η οποία συμπληρώνει πως δεν συντρέχουν λόγοι για διακοπή της εν λόγω τάσης.

Ωστόσο, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως κινήσεις αποκόμισης κερδών αργά ή γρήγορα είναι αναπόφευκτες, ενώ σημειώνει πως δεδομένης της εικόνας της αγοράς δεν θα επηρεάσει το ανοδικό momentum.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance αναφέρει πως οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά σήμερα, δημιουργώντας ως εκ τούτου περισσότερες προοπτικές για θετική συνεδρίαση στη Σοφοκλέους.

Η Σίγμα Securities εκτιμά πως οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης θα συνεχίσουν να υπεραποδίδουν έναντι του συνόλου της αγοράς, ενώ από την άλλη, σε ό,τι αφορά τη μικρή κεφαλαιοποίηση, η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι θα διατηρηθεί η αυξημένη μεταβλητότητα λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν σχετικά με τις προοπτικές τους.

Τι έγινε χθες: Υψηλότερα έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με τους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν για μια ακόμη φορά, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως ο FTSE-20 κατέγραψε αύξηση 0,98%, με τη μετοχή της Εθνικής να παρουσιάζει κέρδη 1,90%.

Επίσης, η Marfin Analysis συμπληρώνει πως οι μετοχές των Εθνικής Ασφαλιστικής, Γενικής Τράπεζας και Notos Com κατέγραψαν σημαντικά κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v