Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup:Ποιες ελληνικές μετοχές είναι ελκυστικές

Στη λίστα με τις ”μη ελκυστικές” ευρωπαϊκές εταιρίες περιλαμβάνει η Citigroup τις μετοχές της Εμπορικής Τράπεζας και της ΕΧΑΕ σε έκθεσή της με τίτλο ”Small Cap Panorama” (10/1), ενώ αντίθετα, στον σχετικό κατάλογο με τις ελκυστικές συμμετέχει ο Τιτάνας. Τρίτη στην ελκυστικότητα μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης η Ελλάδα.

Citigroup:Ποιες ελληνικές μετοχές είναι ελκυστικές
Στη λίστα με τις ”μη ελκυστικές” ευρωπαϊκές εταιρίες περιλαμβάνει η Citigroup τις μετοχές της Εμπορικής Τράπεζας και της ΕΧΑΕ σε έκθεσή της με τίτλο ”Small Cap Panorama” (10/1).

Ο οίκος καταλήγει στο συμπέρασμα αυτό βάσει 3 κριτηρίων: του momentum της τιμής, των αναθεωρημένων εκτιμήσεων για κέρδη και της σχετικής αξίας της εταιρίας.

Aντίθετα και βάσει των ίδιων κριτηρίων, η μετοχή του Τιτάνα περιλαμβάνεται στις ελκυστικές μετοχές.

Εξάλλου, στην τρίτη θέση από πλευράς ελκυστικότητας μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης, μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, τοποθετεί συνολικά την Ελλάδα ο διεθνής οίκος.

Η διαμόρφωση της κατάταξης προέκυψε, μεταξύ άλλων, από το συνδυασμό αποτιμήσεων εταιριών και αναθεωρήσεων στις προβλέψεις για την κερδοφορία. Μάλιστα, ο διεθνής οίκος αναφέρει πως οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης τόσο της Ελλάδας όσο και της Γερμανίας διαθέτουν τις ελκυστικότερες αποτιμήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v