CSFB: Σηκώνει τον πήχη για Εθνική, Alpha, Eurobank

Νέες υψηλότερες τιμές-στόχους θέτει για τις μετοχές της Εθνικής, της Alpha και της Eurobank η Credit Suisse First Boston σε έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο με ημερομηνία 10 Ιανουαρίου. Στα 27,1 ευρώ η τιμή για την Εθνική -που αναφέρεται και ως ”αγαπημένη” του οίκου- και στα 25,6 και 23,6 ευρώ οι τιμές για Alpha και Eurobank, αντίστοιχα.

CSFB: Σηκώνει τον πήχη για Εθνική, Alpha, Eurobank
Νέες υψηλότερες τιμές-στόχους θέτει για τις μετοχές της Εθνικής, της Alpha και της Eurobank η Credit Suisse First Boston σε έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο με ημερομηνία 10 Ιανουαρίου.

Η νέα τιμή-στόχος για την Εθνική είναι τα 27,1 ευρώ, από 25,69 ευρώ προηγουμένως, για την Alpha τα 25,6 ευρώ, από 24,4 ευρώ, και για τη Eurobank τα 23,6 ευρώ, από 21,54 ευρώ.

Όπως εκτιμά ο οίκος, το background των θεμελιωδών μεγεθών των ελληνικών τραπεζών θα παραμείνει θετικό το 2005, δεδομένης της εκτίμησης για άνοδο του ΑΕΠ κατά 3% και της αύξησης του δανεισμού που τώρα ”τρέχει” με 16%. Ωστόσο, αναφέρεται, οι αποτιμήσεις μοιάζουν τώρα ”τραβηγμένες” και η επανάληψη της περσινής υπεραπόδοσης δεν φαίνεται πιθανή.

Ως προτιμώμενη μετοχή από τον κλάδο επισημαίνεται η Εθνική (”outperform”), η νέα διοίκηση της οποίας εφαρμόζει ένα σημαντικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης χωρίς ταυτόχρονα να θυσιάζει μερίδιο αγοράς, λέει ο οίκος.

Λιγότερο προτιμώμενες χαρακτηρίζονται οι μετοχές της Alpha (”neutral”) και της Eurobank (”neutral”).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v