Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Θετική η βραχυπρόθεσμη εικόνα του ΧΑ

Βραχυπρόθεσμα θετική χαρακτηρίζει την προοπτική της Σοφοκλέους η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 7 Ιανουαρίου, εκτιμώντας ότι θα συνεχίσει να υπεραποδίδει των ευρωπαϊκών αγορών λόγω κυρίως των ”ασφαλέστερων” προβλέψεων για τα κέρδη, της ενισχυμένης ρευστότητας και του momentum της κερδοφορίας.

Εγνατία: Θετική η βραχυπρόθεσμη εικόνα του ΧΑ
Βραχυπρόθεσμα θετική χαρακτηρίζει την προοπτική της Σοφοκλέους η Εγνατία Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 7 Ιανουαρίου, εκτιμώντας ότι θα συνεχίσει να υπεραποδίδει των ευρωπαϊκών αγορών λόγω κυρίως των ”ασφαλέστερων” προβλέψεων για τα εταιρικά κέρδη της χρονιάς, της ενισχυμένης ρευστότητας και του momentum της κερδοφορίας.

Τα πράγματα είναι πιθανόν να γίνουν πιο δύσκολα αργότερα μέσα στη χρονιά, αναφέρει η χρηματιστηριακή, όταν οι προοπτικές των κερδών θα έχουν ήδη προεξοφληθεί και οι αποτιμήσεις θα είναι ”τραβηγμένες”.

Από το σύνολο των μετοχών που παρακολουθεί η Εγνατία, και βάσει του εκτιμώμενου upside potential, εστιάζει στις Alpha, Εθνική, Cosmote, ΔΕΗ, Coca Cola 3E, Motor Oil, Γερμανός, Folli Follie, ΚΑΕ, Notos Com, Jumbo, Νίκας, Frigoglass, Πετζετάκις, Φουρλής, Πλαίσιο και Autohellas.

Εξάλλου, με θετικά σχόλια αναφέρεται η Εγνατία στην εικόνα των θεμελιωδών μεγεθών και δυνατοτήτων ανάπτυξης των ΟΠΑΠ, Intralot, Τιτάν και Σαράντη, οι οποίες ωστόσο πιστεύει πως στα τρέχοντα επίπεδα αποτιμούν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Όσον αφορά τον ΟΤΕ, η χρηματιστηριακή εντοπίζει περιθώρια ανόδου 4%, η οποία ωστόσο εξαρτάται από την τελική εικόνα του σχεδίου αναδιάρθρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v