Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική-Alpha: Στις top επιλογές της Citigroup

Στις 20 κορυφαίες επιλογές των ευρωπαϊκών εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης της Citigroup περιλαμβάνεται η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, ενώ στην αντίστοιχη λίστα μεσαίας κεφαλαιοποίησης μετέχει η Alpha Bank, όπως προκύπτει από την έκθεση ”Εuropean Market Outlook” (Ιανουάριος 2005).

Εθνική-Alpha: Στις top επιλογές της Citigroup
Στις 20 κορυφαίες επιλογές των ευρωπαϊκών εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης της Citigroup περιλαμβάνεται η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με το Εuropean Market Outlook του διεθνούς οίκου (Ιανουάριος 2005), ενώ η Alpha αποτελεί την πρώτη επιλογή της Citigroup μεταξύ των 10 ευρωπαϊκών εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Στις μετοχές των δύο εταιριών αποδίδεται η σύσταση ”Buy”, ενώ η επένδυση σε αυτές χαρακτηρίζεται ως μεσαίου ρίσκου.

Όπως αναφέρει η Citigroup, τα κέρδη της Εθνικής Τράπεζας παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυναμική, ενώ για την άλλη κορυφαία τράπεζα τονίζει ότι ”επενδυτές που αναζητούν εταιρίες με ευπρεπή κέρδη θα πρέπει να επικεντρωθούν στην Alpha Bank”.

Στην ίδια έκθεση με τίτλο ”Παραμένοντας θετικοί: Το μέσο και όχι το τέλος του κύκλου”, η Citigroup αναφέρεται στις ευρωπαϊκές αγορές και στις προοπτικές τους επισημαίνοντας ως υποστηρικτικά στοιχεία των ευρωπαϊκών μετοχικών τίτλων τις αποτιμήσεις και τη ρευστότητά τους.

Αναφερόμενη στις αποδόσεις των μετοχών της ευρωπαϊκής ηπείρου προβλέπει ότι κατά το 2005 θα διαμορφωθούν κατά μέσο όρο 15%-20%, ενώ εκτιμά ότι η ανάπτυξη των κερδών για το ίδιο έτος θα είναι ισχυρή.

Ως θέματα-”κλειδιά” επισημαίνει τις κεφαλαϊκές αποδόσεις και την εταιρική δραστηριότητα. Ο οίκος προτιμά μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου, τηλεπικοινωνιών, κατασκευαστικών και εταιριών ΜΜΕ, ενώ εμφανίζεται ”πωλητής” σε τίτλους φαρμακευτικών, πετρελαϊκών, εταιριών τροφίμων και λιανικής

Την άνοδο των επιτοκίων, την πορεία του δολαρίου και τη συμπίεση των περιθωρίων εντοπίζει ως κύρια ”ρίσκα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v