Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: ”Overweight” για 5 μεγάλες ελληνικές τράπεζες

Στο 3,29% εκτιμά η UBS ότι θα διαμορφωθεί η μερισματική απόδοση των ελληνικών τραπεζών κατά τα δύο επόμενα έτη (European Banks Value Tracker - Ιανουάριος ’05). Ωστόσο, για το ίδιο χρονικό διάστημα και σε όρους P/E οι ελληνικές τράπεζες εμφανίζονται ”ακριβότερες” των ευρωπαϊκών.

UBS: ”Overweight” για 5 μεγάλες ελληνικές τράπεζες
Σημαντική εκτιμά η UBS ότι θα είναι η μερισματική απόδοση των ελληνικών τραπεζών σε σχέση με την αντίστοιχη των ευρωπαϊκών κατά τα δύο επόμενα έτη.

Συγκεκριμένα, ο οίκος στο report του ”European Banks Value Tracker” με ημερομηνία Ιανουάριος 2005 εκτιμά ότι η μερισματική απόδοση των πέντε μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών θα διαμορφωθεί στο 3,29% έναντι 4,05% του μέσου όρου των υπολοίπων ευρωπαϊκών, ενώ τον επόμενο χρόνο η ελληνική απόδοση υπολογίζεται στο 3,85% έναντι της ευρωπαϊκής του 4,48%.

Ανάμεσα στις ελληνικές τράπεζες για το 2005 τη μεγαλύτερη μερισματική απόδοση αναμένεται να εμφανίσει η Πειραιώς (3,82%), ενώ ακολουθούν η Eurobank (3,74%), η Alpha Bank (3,12%) και την πεντάδα συμπληρώνουν οι Εθνική (2,96%) και η Εμπορική (2,66%).

Παράλληλα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της UBS, τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα εμφανίζονται ακριβότερα των μέσων ευρωπαϊκών όρων σε ό,τι αφορά το P/E.

Για το 2005 το P/E των μεγάλων ελληνικών τραπεζών εκτιμάται στο 15,15, σημαντικά αυξημένο έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου, ο οποίος εκτιμάται στο 12,17. Για το 2006 το ”ελληνικό” P/E υπολογίζεται στο 12,52, ενώ αυτό των ευρωπαϊκών τραπεζών στο 10,77.

”Και για τις πέντε ελληνικές τράπεζες η σύστασή μας είναι ”overweight”, καθώς είμαστε αισιόδοξοι”, είπε στο euro2day.gr ο κορυφαίος αναλυτής της UBS, Στέργιος Σουγιουτζόγλου. Αισιόδοξος σε γενικές γραμμές εμφανίστηκε και σε ό,τι αφορά την επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με το Ασφαλιστικό, τονίζοντας πως ”αφού η αγορά προεξοφλεί ότι θα υπάρξουν τελικά λύσεις, οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές υπόσχονται αποδόσεις.

Σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις της UBS ανά κράτος, η Ελλάδα κατατάσσεται στην τρίτη θέση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές, πίσω από τις ιταλικές τράπεζες και τα ιδρύματα της ιβηρικής χερσονήσου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v