Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικοί οι αναλυτές για deal Attica Gr. - Βρυώνη

Θετικό εκτιμούν οι αναλυτές το deal του ομίλου Παναγόπουλου με τον Φ. Βρυώνη για την εξαγορά του 11,6% που αυτός κατείχε στην HFD, ενώ στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην πιθανότητα εξαγοράς επιπλέον ποσοστού από άλλους μετόχους της HFD.

Θετικοί οι αναλυτές για deal Attica Gr. - Βρυώνη
Ως θετικό εκτιμά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ το deal του ομίλου Παναγόπουλου με τον Φ. Βρυώνη για την εξαγορά του 11,6% που αυτός κατείχε στην HFD.

Αν και το στρατηγικό background, το κατά πόσον δηλαδή η Attica Group θα επιδιώξει την απόκτηση και άλλων ποσοστών στην HFD, είναι ασαφές, αναφέρει η χρηματιστηριακή, από επενδυτικής άποψης η συμφωνία είναι συμφέρουσα για την εταιρία.

Στο ενδεχόμενο απόκτησης επιπλέον ποσοστού εκ μέρους της Attica Group αναφέρονται εμμέσως ή αμέσως άλλες χρηματιστηριακές. Ποσοστό 38% κατέχουν στην HFD οι Μινωικές, σύμφωνα με τη Σίγμα, ενώ 5-6 μέτοχοι κατέχουν μεμονωμένα περισσότερο από 3% του μετοχικού κεφαλαίου.

”Αυτό σημαίνει ότι στο σύντομο μέλλον η Attica Group θα επιδιώξει να αυξήσει το ποσοστό της ώστε να αποκτήσει καταστατική πλειοψηφία (33,4%)”, προσθέτει στο πρωινό της report η Σίγμα. ”Προς το παρόν η Attica Group, ως μέτοχος, δεν μπορεί να μπλοκάρει αποφάσεις του Δ.Σ. της HFD”, καταλήγει η χρηματιστηριακή.

H Π&Κ διατηρεί στα 3 ευρώ την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Attica Group με σύσταση ”equalweight”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v